Många spelare födda på 2000-talet luftades under Allsvenskans 14:e omgång – och tre av dem blev dessutom målskyttar!

AIK
Bilal Hussein (född 2000) och Robin Tihi (2002) startade båda för AIK i 1-3-förlusten mot Mjällby, men Hussein var den ende av dem som spelade hela matchen. Från bänken kom såväl Eric Kahl (2001) som Tom Strannegård (2002) in i den andra halvleken.

BK Häcken
Patrik Wålemark (2001) fick lämna planen lagom till den andra halvleken när Häcken förlorade med 0-2 hemma mot Kalmar.

Djurgården
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Djurgården i den 14:e omgången.

Falkenbergs FF
Melker Nilsson (2000) gjorde sin andra start för säsongen mot Malmö FF, och byttes sedan ut med timmen spelad. Hemmalaget skickade även in Edi Sylisufaj (2000), Gabriel Johansson (2000) och Matthew Garbett (2002) från bänken, men förlorade ändå med 0-1.

Hammarby
I den 83:e matchminuten gjorde Aimar Sher (2002) entré för Hammarby i derbyt mot Djurgården. Det blev också seger för de grönvita, med 2-1.

Helsingborgs IF
Armin Gigovic (2002, bilden ovan) spelade hela matchen när Helsingborg 3-2-besegrade Norrköping på måndagskvällen. Från start fanns även Assad Al Hamlawi (2000), Jakob Voelkerling Persson (2000) och Alex Timossi Andersson (2001), som alla byttes ut i den andra halvleken.

IF Elfsborg
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Elfsborg i den 14:e omgången.

IFK Göteborg
Sin vana trogen spelade Alhassan Yusuf (2000) hela matchen när IFK Göteborg bärgade en poäng, via 1-1, borta mot Örebro. Även Emil Holm (2000) fick speltid genom att komma in i den 72:a minuten.

IFK Norrköping
Isak Bergmann Johannesson (2003, bilden längst upp) gjorde sitt andra mål den här säsongen – ett kanonskott rätt upp i krysset – men fick ändå inte fira en seger efter slutsignalen mot Helsingborg. Norrköping förlorade nämligen med 2-3.

IK Sirius
I den 78:e minuten av mötet med Varberg kom Johan Karlsson (2001) in på planen, och strax därefter var det Jamie Roches (2001) tur. Matchen slutade 3-3.

Kalmar FF
Isak Jansson (2002) startade för Kalmar i 2-0-segern borta mot Häcken och spelade även hela matchen för de rödklädda. Edvin Crona (2000) kom in först på tilläggstid.

Malmö FF
Amin Sarr (2001) byttes in med kvarten kvar när Malmö tog en 1-0-seger borta mot Falkenberg, trots spel med en man mindre i över 80 minuter.

Mjällby AIF
Taylor Silverholt (2001, bilden ovan) kom in i den 72:a minuten hemma mot AIK och gjorde också det 3-1-mål som till slut säkrade segern. Även Adam Petersson (2000) fick speltid genom att komma in på slutet.

Varbergs BoIS
Erion Sadiku (2002) kom in med timmen spelad borta mot Sirius och gjorde inte särskilt långt senare det reduceringsmål som innebar 2-3, i en match som sedermera slutade 3-3. I Varberg startade även Luke Le Roux (2000) och Tashreeq Matthews (2000), medan Rasmus Cronvall (2002) hoppade in på slutet.

Örebro SK
Hussein Ali (2002) spelade hela matchen när Örebro fick med sig ett 1-1-resultat hemma mot IFK Göteborg. Även Niklas Bergmark (2002) äntrade planen på slutet, vilket var hans första allsvenska insats i år.