Totalt fick 30 spelare födda på 2000-talet speltid i Allsvenskans femte omgång.
Vilka det var får du svaret på här!

AIK
Bilal Hussein (född 2000), Eric Kahl (2001), Robin Tihi (2002) och Paulos Abraham (2002) startade samtliga för AIK i 0-1-förlusten borta mot IFK Göteborg. Kahl byttes senare ut, och i den andra halvleken gjorde även Tom Strannegård (2002) entré.

BK Häcken
Patrik Wålemark (2001) fick göra sin allsvenska debut när han hoppade in i den 82:a minuten borta mot Örebro, i en match som slutade 0-0.

Djurgården
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Djurgården i den femte omgången.

Falkenbergs FF
Edi Sylisufajs (2000, bilden ovan) mål räckte inte till någon poäng hemma mot Sirius. Gästerna vann nämligen mötet med 2-1. I Falkenberg fick även Lorik Ademi (2001) hoppa in, samtidigt som Melker Nilsson (2000) gjorde sin debut i Allsvenskan.

Hammarby
Aimar Sher (2002, översta bilden) gjorde sin första allsvenska start när Hammarby besegrade Varberg med 1-0. Han byttes sedan ut i den 66:e matchminuten.

Helsingborgs IF
Armin Gigovic (2002) och Casper Widell (2003) startade för Helsinborg i 0-1-förlusten mot Mjällby. Dessutom byttes Alex Timossi Andersson (2001) in i den 45:e matchminuten, medan Filip Sjöberg (2000) kom in först på slutet.

IF Elfsborg
Jacob Ondrejka (2002) fick göra ett inhopp när Elfsborg spelade 1-1 borta mot IFK Norrköping.

IFK Göteborg
Alhassan Yusuf (2000, bilden ovan) spelade hela matchen när ”Blåvitt” besegrade AIK med 1-0 på hemmaplan. Emil Holm (2000) hoppade dessutom in.

IFK Norrköping
Isak Bergmann Johannesson (2003) startade för Norrköping i 1-1-mötet med Elfsborg, men byttes ut strax före slutsignalen.

IK Sirius
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Sirius i den femte omgången.

Kalmar FF
Nils Fröling (2000) och Edvin Crona (2000) startade i 1-2-förlusten mot Östersund, men byttes ut i den andra halvleken. Carl Gustafsson (2000) spelade å sin sida hela matchen, medan Isak Jansson (2002) byttes in i den 72:a minuten.

Malmö FF
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Malmö FF i den femte omgången.

Mjällby AIF
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Mjällby i den femte omgången.

Varbergs BoIS
Luke Le Roux (2000), Tashreeq Matthews (2000) och Keanin Ayer (2000, bilden ovan) startade för Varberg i 0-1-förlusten mot Hammarby. Le Roux och Matthews byttes sedermera ut, och in kom istället Erion Sadiku (2002), Sebastian Nanasi (2002) samt Rasmus Cronvall (2002).

Örebro SK
Jack Lahne (2001) startade för Örebro, men byttes ut efter 76 minuters spel i 0-0-mötet med Häcken.

Östersunds FK
Jordan Attah Kadiri (2000) spelade hela matchen när Östersund vände och vann med 2-1 borta mot Kalmar.