29 spelare födda på 2000-talet fick speltid under Allsvenskans 13:e omgång. En av dem var debutanten i Helsingborgs IF, Ludvig Carlius.

AIK
Paulos Abraham (född 2002) spelade hela matchen och Bilal Hussein (2000) byttes ut först i slutminuterna när AIK förlorade med 1-2 mot Elfsborg. Även Eric Kahl (2001) fick speltid genom att bytas in med dryga timmen avverkad.

BK Häcken
Patrik Wålemark (2001) byttes ut i den 73:e matchminuten när Häcken 2-1-besegrade Norrköping.

Djurgården
Melker Jonsson (2002) kom in först på tilläggstid i Djurgårdens 2-1-seger borta mot Varberg.

Falkenbergs FF
Både Matthew Garbett (2002) och Melker Nilsson (2000) byttes in för Falkenberg i 1-1-matchen borta mot Hammarby.

Hammarby
Aimar Sher (2002, bilden ovan) startade för Hammarby i 1-1-mötet med Falkenberg, men byttes ut lagom till den andra halvleken.

Helsingborgs IF
Armin Gigovic (2002), Assad Al Hamlawi (2000) och Jakob Voelkerling Persson (2000) startade alla i 1-4-förlusten mot Malmö FF. De två sistnämnda byttes sedermera ut, och in från bänken kom bland andra Alex Timossi Andersson (2001) och den allsvenske debutanten Ludvig Carlius (2001, bilden längst upp).

IF Elfsborg
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Elfsborg i den trettonde omgången.

IFK Göteborg
Alhassan Yusuf (2000) spelade som vanligt hela matchen när IFK Göteborg när man tog en poäng, via 2-2, hemma mot Östersund. Emil Holm (2000) kom in med dryga kvarten kvar.

IFK Norrköping
Isak Bergmann Johannesson (2003) spelade hela matchen när Norrköping förlorade med 1-2 borta mot Häcken. Abdulrazaq Ishaq (2002) kom dessutom in med 66 minuter på matchuret.

IK Sirius
Jamie Roche (2001) äntrade planen med ungefär en kvart kvar av 1-1-mötet med Mjällby, medan Johan Karlsson (2001) kom in på tilläggstid.

Kalmar FF
Isak Jansson (2002) och Edvin Crona (2000) startade för Kalmar i 0-3-förlusten mot Örebro, men båda byttes ut i den andra halvleken.

Malmö FF
Anfallaren Amin Sarr (2001, bilden ovan) fick återigen chansen från start när Malmö derbybesegrade Helsingborg med 4-1. Han byttes sedan ut i minut 68.

Mjällby AIF
Adam Petersson (2000) drog på sig ett gult kort i 1-1-mötet med Sirius, och byttes också ut i den 63:e matchminuten. Taylor Silverholt (2001) kom in en kvart från slutet.

Varbergs BoIS
Keanin Ayer (2000), Luke Le Roux (2000) och Erion Sadiku (2002) spelade hela matchen för Varberg i 1-2-mötet med Djurgården. Även Tashreeq Matthews (2000) startade, men byttes ut med timmen spelad.

Örebro SK
Hussein Ali (2002, bilden ovan) byttes in först i slutsekunderna när Örebro tog en stark 3-0-seger borta mot Kalmar.