En spelare fick göra sin debut, en annan sitt första mål. Läs vidare för att se hur det gick för 2000-talisterna under Allsvenskans tolfte omgång!

AIK
Bilal Hussein (2000), Eric Kahl (2001) och Paulos Abraham (2002) startade samtliga i bortamötet med Kalmar, som slutade 0-0. Hussein byttes sedan ut i den 59:e matchminuten, medan Abraham gick av strax före slutsignalen.

BK Häcken
Ali Youssef (2000) utgick skadad redan i den 17:e minuten för Häcken i förlustmötet med Djurgården. Även Patrik Wålemark (2001) startade, och byttes ut tio minuter från slutet.

Djurgården
Melker Jonsson (2002, bilden ovan) – son till den förre landslagsspelaren Mattias Jonson – fick äran att göra sin debut i Allsvenskan när Djurgården besegrade Häcken med 3-1. Det blev dock inte så mycket speltid för Jonsson, som kom in i den fjärde tilläggsminuten.

Falkenbergs FF
Edi Sylisufaj (2000) startade i 2-1-segern mot Örebro, men byttes ut med dryga timmen spelad. Gabriel Johansson (2000) och Lorik Ademi (2001) kom in först på slutet.

Hammarby
Aimar Sher (2002) byttes in precis före pausvilan i Hammarbys 1-1-möte med Helsingborg.

Helsingborgs IF
Alex Timossi Andersson (2001) startade i Helsingborgs 1-1-möte med Hammarby, medan Armin Gigovic (2002) kom in redan i den första halvleken. Senare byttes även Assad Al Hamlawi (2000), Jakob Voelkerling Persson (2000) samt Emil Hellman (2001) in.

IF Elfsborg
Jacob Ondrejka (2002) gjorde ett kortare inhopp när Elfsborg spelade 3-3 mot Sirius.

IFK Göteborg
Alhassan Yusuf (2000) spelade hela matchen när IFK Göteborg förlorade med 0-3 mot Malmö FF. Emil Holm (2000) kom in med kvarten kvar.

IFK Norrköping
Isak Bergmann Johannesson (2003) spelade hela matchen när Norrköping fick med sig 1-1 hemma mot Mjällby.

IK Sirius
Johan Karlsson (2001) byttes in i slutminuten i Sirius 3-3-match mot Elfsborg.

Kalmar FF
Isak Jansson (2002) och Edvin Crona (2000) startade för Kalmar i 0-0-mötet med Kalmar. Jansson byttes ut på tilläggstid, och en kvart tidigare hade Carl Gustafsson (2000) hunnit komma in.

Malmö FF
I sin fjärde allsvenska match kom det första målet för anfallaren Amin Sarr (2001, översta bilden), som sedan byttes ut i den 64:e minuten.

Mjällby AIF
Adam Petersson (2000) spelade hela matchen mot Norrköping.

Varbergs BoIS
Keanin Ayer (2000) spelade 81 minuter i Varbergs 1-1-möte med Östersund. I samma match agerade Luke Le Roux (2000) och Erion Sadiku (2002) inhoppare på slutet.

Örebro SK
Hussein Ali (2002, bilden ovan) byttes in i den 70:e matchminuten när Örebro förlorade med 1-2 mot Falkenberg.