I första omgången av Allsvenskan fick många spelare födda under 2000-talet speltid.
Unicoach har samlat dem här!

AIK
Försvararen Robin Tihi (född 2002) blev målskytt i sin allsvenska debut, borta mot Örebro SK (2-0). Även Paulos Abraham (2002) och Bilal Hussein (2000) fick chansen från start för Stockholmslaget.

BK Häcken
Mittfältaren Ali Youssef (2000) spelade de sista minuterna i 1-1-mötet med Falkenberg.

Djurgården
Oscar Pettersson (2000) debuterade för Djurgården ifjol, men i den allsvenska premiäromgången kom det första målet. Han satte nämligen spiken i kistan i 2-0-segern mot Sirius.

Falkenbergs FF
Nya zeeländaren Matthew Garbett (2002), som värvades i vintras, spelade de sista minuterna i hemmamötet (1-1) med Häcken.

Hammarby
Ingen spelare född under 2000-talet fick speltid för Hammarby i premiäromgången.

Helsingborgs IF
Det fanns gott om spelare födda 2000 eller senare i HIF:s premiärelva. Armin Gigovic (2002), Casper Widell (2003), Jakob Voelkerling Persson (2000) och Alex Timossi Andersson (2001) startade, medan Filip Sjöberg (2000) hoppade in. Det blev dock förlust, 0-3, mot Varberg.

IF Elfsborg
Jacob Ondrejka (2002, bilden ovan) fick lämna avbytarbänken en kvart från slutet när Elfsborg premiärvann (1-0) mot IFK Göteborg.

IFK Göteborg
Alhassan Yusuf (2000) startade, medan Noah Alexandersson (2001) och Emil Holm (2000) hoppade in i förlustmötet med Elfsborg (0-1).

IFK Norrköping
Abdulrazaq Ishaq (2002) bytte av Sead Haksabanovic i andra halvlekens 73:e minut när IFK Norrköping fick bästa möjliga start på säsongen via 2-1 mot Kalmar FF.

IK Sirius
Joakim Persson (2002) fick spela de sista minuterna när Sirius förlorade med 0-2 mot Djurgården.

Kalmar FF
Kalmar luftade en ung trio i premiären: Isak Jansson (2002) startade tillsammans med Nils Fröling (2000, bilden ovan), medan Carl Gustafsson (2000) hoppade in. Det blev dock förlust, 1-2 mot Norrköping.

Malmö FF
Tim Prica (2002) startade och passade dessutom fram till Malmö FF:s första mål i 2-0-segern mot Mjällby.

Mjällby AIF
Taylor Silverholt (2001) gjorde sin allsvenska debut genom att hoppa in under de sista fyra minuterna, plus tilläggstid, mot Malmö FF (förlust 0-2).

Varbergs BoIS
Luke Le Roux och Keanin Ayer (båda födda 2000) fick chansen att hoppa in under andra halvlek i 3-0-segern mot Helsingborg.

Örebro SK
Jack Lahne (2001) startade i hemmamötet med AIK (0-2), men förblev mållös och byttes också ut i slutminuterna.

Östersunds FK
Jordan Attah Kadiri (2000) spelade från start och byttes ut i början av andra halvlek när Östersund förlorade med 0-2 mot Hammarby.