30 spelare födda på 2000-talet fick speltid i den senaste omgången av Allsvenskan. Kalmar FF:s Edvin Crona var en av fyra som hittade målet.

AIK
Bilal Hussein (2000), Eric Kahl (2001) och Paulos Abraham (2002) startade alla i hemmaderbyt mot Djurgården. Tom Strannegård (2002) kom in redan efter 33 minuter och Robin Tihi (2002) byttes in i den 65:e minuten i förlustmatchen. Abraham byttes ut efter 65 minuter.

BK Häcken
Patrik Wålemark (2001) spelade från start i derbyt mot IFK Göteborg, men blev utbytt nio minuter in i den andra halvleken. Han lämnade plats åt Ali Youssef (2000) som således spelade de sista dryga 35 minuterna av 0-0–matchen.

Djurgården
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Djurgården i den elfte omgången.

Falkenbergs FF
Edi Sylisufaj (2000) gjorde mål på nytt (sitt femte för säsongen) när Falkenberg spelade 3-3 i regnet hemma mot IFK Norrköping.

Hammarby
Aimar Sher (2002) spelade från start och fick en timma i Hammarbys komfortabla hemmaseger mot Örebro SK.

Helsingborgs IF
Armin Gigovic (2002) spelade hela matchen när HIF kryssade mot Östersunds FK. Casper Widell (2003), Assad Al Hamlawi (2000) och Alex Timossi Andersson (2001) kom in efter en dryg timma, men kunde inte hjälpa HIF till seger.

IF Elfsborg
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för IF Elfsborg i den elfte omgången.

IFK Göteborg
Alhassan Yusuf (2000) spelade hela matchen när IFK Göteborg derbykryssade mot BK Häcken. Noah Alexandersson (2001) hoppade in efter 64 minuter och Emil Holm (2000) kom in med två minuter kvar av ordinarie tid.

IFK Norrköping
Både Isak Bergmann Johannesson (2003) och Ishaq Abdulrazak (2002) startade, men blev utbytta i paus i Pekings oavgjorda bortamatch mot Falkenbergs FF.

IK Sirius
Jamie Roche (2001, bilden ovanför) gjorde sin första allsvenska match från start, men blev utbytt i paus.

Kalmar FF
Isak Jansson och Carl Gustafsson (2000) startade på mittfältet när Kalmar FF kryssade borta mot Mjällby AIF. Edvin Crona (2000) startade i anfallet och gjorde lagets första mål i 2-2–matchen. Carl Gustafsson blev utbytt efter 83 minuters spel.

Malmö FF
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Malmö FF i den elfte omgången.

Mjällby AIF
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Mjällby AIF i den elfte omgången.

Varbergs BoIS
Luke Le Roux (2000), Erion Sadiku (2002, bilden ovanför) och Tashreeq Matthews (2000) startade Varbergs bortamatch mot IF Elfsborg. Både Sadiku och Matthews hittade målet i 3-3–mötet i Borås. Keanin Ayer (2000) hoppade in i den 79:e minuten och samtidigt byttes Le Roux och Matthews ut.

Örebro SK
Dennis Collander (2002) spelade från start i ÖSK:s förlust mot Hammarby. Han byttes ut efter 76 minuters spel. Hussein Ali (2002) och Jack Lahne (2001) kom in i den andra halvleken.

Östersunds FK
Jordan Attah Kadiri (2000) spelade från start, drog på sig ett gult kort och var kvar på planen hela matchen när ÖFK kryssade hemma mot Helsingborgs IF.