30 spelare födda på 2000-talet fick speltid i den åttonde omgången av Allsvenskan. Både Patrik Wålemark och Assad Al Hamlawi hittade målet.

AIK
Robin Tihi (2002), Bilal Hussein (2000), Tom Strannegård (2002) och Eric Kahl (2001) startade alla för AIK hemmasegern mot IK Sirius. Alla fyra blev kvar på planen hela matchen.

BK Häcken
Patrik Wålemark (2001) hade show när han både gjorde mål och låg bakom ytterligare tre mål hemma mot IF Elfsborg. Ali Youssef (2000) blev inbytt efter 58 minuter i 6-0–segern mot IF Elfsborg.

Djurgården
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Djurgården i den åttonde omgången.

Falkenbergs FF
Lorik Ademi (2001) spelade från start, men blev utbytt efter en timma i förlusten mot Djurgården. Melker Nilsson (2000) byttes in på tilläggstid i den andra halvleken.

Hammarby
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Hammarby i den åttonde omgången.

Helsingborgs IF
Alex Timossi Andersson (2001) och Armin Gigovic (2002) spelade hela matchen borta mot IFK Göteborg, men det var Assad Al Hamlawi (2000, bilden ovanför) som stal rubrikerna. Al Hamlawi byttes in i den andra halvleken och tryckte in sitt första allsvenska mål när han kvitterade i slutminuterna. Filip Sjöberg (2000) byttes också in i matchen.

IF Elfsborg
Jacob Ondrejka (2002) byttes in efter en dryg timma när Elfsborg åkte på storförlust mot BK Häcken på Hisingen.

IFK Göteborg
Alhassan Yusuf (2000) spelade hela matchen när IFK Göteborg kryssade hemma mot Helsingborgs IF. Emil Holm (2000) och Noah Alexandersson (2001) kom in i matchen i den andra halvleken.

IFK Norrköping
Isak Bergmann Johannesson (2003) spelade från start när IFK Norrköping slog Örebro SK på hemmaplan. Islänningen byttes ut med tre minuter kvar av ordinarie tid. Manasse Kusu (2001) kom in i hans ställe.

IK Sirius
Jamie Roche (2001) gjorde allsvensk debut när han byttes in efter 71 minuter i bortaförlusten mot AIK.

Kalmar FF
Carl Gustafsson (2000) spelade hela matchen när Kalmar tappade ledning till förlust hemma mot Hammarby. Isak Jansson (2002) och Edvin Crona (2000) spelade också från start, men blev utbytta i den andra halvleken. Johan Arvidsson (2000) byttes in efter en dryg timma.

200716 Malmö FFs Amin Sarr under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Malmö FF den 16 juli 2020 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0006

Malmö FF
Amin Sarr (2001, bilden ovanför) gjorde allsvensk debut när han hoppade in efter 71 minuter i Malmö FF:s 2-1–seger mot Östersund.

Mjällby AIF
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Mjällby i den åttonde omgången.

Varbergs BoIS
Luke Le Roux (2000) startade och spelade 59 minuter när Varberg slog Mjällby i nykomlingsmötet på Påskbergsvallen. Keanin Ayer (2000) startade också matchen och blev utbytt samtidigt som Le Roux. Erion Sadiku (2002) byttes in i matchen.

Örebro SK
Jack Lahne (2001) spelade hela matchen när ÖSK förlorade mot IFK Norrköping. Mittfältaren Dennis Collander (2002) fanns också på plan hela matchen. Hussein Ali (2002) hoppade in med sex minuter kvar.

Östersunds FK
Jordan Attah Kadiri (2000) spelade hela matchen och drog på sig en varning när ÖFK förlorade hemma mot Malmö FF.