En gjorde mål, någon annan assisterade och en tredje stod för sin debut från start. Ja, många spelare födda på 2000-talet fick speltid under Allsvenskans tredje omgång.
Du hittar samtliga här!

AIK
Bilal Hussein (född 2000, bilden ovan) hade en bra dag på jobbet när hans AIK derbybesegrade Hammarby med 2-0. Hussein gjorde det första målet, framspelad av Paulos Abraham (2002), och fixade den straff som fastställde slutresultatet. Abraham byttes ut i andra halvlek, precis som Robin Tihi (2002) och Tom Strannegård (2002).

BK Häcken
Ali Youssef (2000) hoppade in på Häckens mittfält med tio minuter kvar av mötet med Sirius, som slutade 2-2.

Djurgården
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Djurgården i den tredje omgången.

Falkenbergs FF
Edi Sylisufaj (2000) startade i hemmamötet med Kalmar och byttes ut efter en timmes spel. Dessutom blev det inhopp för Matthew Garbett (2002) och Gabriel Johansson (2000). Den sistnämnde fick därmed göra sin debut i Allsvenskan.

Hammarby
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Hammarby i den tredje omgången.

Helsingborgs IF
HIF tog sin första poäng för säsongen via 0-0 mot Elfsborg, och i den matchen lät man både Armin Gigovic (2002) och Casper Widell (2003, bilden ovan) spela 90 minuter. Dessutom kom Alex Timossi Andersson (2001) och Filip Sjöberg (2000) in i mitten av andra halvlek, samtidigt som Emil Hellman fick kliva in på tilläggstid och därmed gjorde sin debut i Allsvenskan.

IF Elfsborg
Både Jacob Ondrejka (2002) och Prince Isaac Kouame (2000) lämnade bänken i den andra halvleken och fick speltid när Elfsborg spelade 0-0 mot Helsingborg.

IFK Göteborg
Jesper Tolinsson (2003, bilden ovan) gjorde sin första allsvenska start i 2-2-mötet med Mjällby, och fick dessutom sällskap i startelvan av Alhassan Yusuf (2000).

IFK Norrköping
Isak Bergmann Johannesson (2003) spelade en halvtimme i 3-0-segern mot Djurgården, och även Abdulrazaq Ishaq (2002) samt Manasse Kusu (2001) hoppade in några minuter från slutet.

IK Sirius
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Sirius i den tredje omgången.

Kalmar FF
Nils Fröling (2000) gick mållös av planen den här gången, men hans Kalmar vann i varje fall med 2-0 mot Falkenberg. Lagkompisen Isak Jansson (2002) startade även han, och stod dessutom för en assist innan han byttes ut i andra halvlek.

Malmö FF
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Malmö i den tredje omgången.

Mjällby AIF
Adam Petersson (2000) och Taylor Silverholt (2001) hoppade in i andra halvlek i 2-2-mötet med IFK Göteborg.

Varbergs BoIS
Luke Le Roux (2000), Erion Sadiku (2002, bilden ovan) och Keanin Ayer (2000) startade för Varberg i 2-2-mötet med Malmö FF. Tashreeq Matthews (2000) hoppade in på slutet.

Örebro SK
Jack Lahne (2001) startade och spelade 70 minuter när Örebro fick med sig ett 0-0-resultat mot Östersund.