Vintern 2021 höjdes fyra unga talanger till skyarna för sina insatser under föregående säsong. Nu är det dags att se hur 2022 varit för de som då utsågs till Årets Unicoach-spelare!

Två omgånger återstår av P19 Allsvenskan, som leds av Hammarby. Processen med att utse Årets Unicoach-spelare under 2022 pågår också, och vinnarna kommer att presenteras i samband med Allsvenskans Stora Pris.

Här är fjolårets vinnare:

Årets Unicoach-målvakt: Adam Ingi Benediktsson, IFK Göteborg
: Fick under 2021 debutera i Allsvenskan för “Blåvitt”, och tog dessutom guld i P19 Allsvenskan efter en imponerande finalinsats mot Hammarby.
Nu: I augusti lånades Benediktsson ut till FC Trollhättan i Ettan Södra. Där har han vaktat målet i sex matcher för tabellfyran och hållit nollan i tre av dessa. Det har däremot inte blivit några insatser i Allsvenskan i år, men däremot 19 matcher på bänken.
Länk till vår intervju med Benediktsson!

Årets Unicoach-back: Dino Salihovic, IFK Norrköping
: Salihovic gjorde sex allsvenska matcher under 2021, men stod också för fina insatser i P19 Allsvenskan för IFK Norrköping och i Ettan Norra för Sylvia. Han visade under säsongen att han är kapabel att spela såväl back som mittfältare. 
Nu: I år har det hittills blivit tio matcher för 20-åringen i Allsvenskan, varav två från start. Han väntar dock på sitt första mål i serien. I början av säsongen var Salihovic också utlånad till Sylvia i Ettan Norra, där det blev elva matcher och en fullträff.
Länk till vår intervju med Salihovic!

Årets Unicoach-mittfältare: Noah Persson, Mjällby AIF
: Persson inledde fjolårssäsongen i P19 Allsvenskan, men fick under hösten gott om speltid – totalt tio matcher – i Allsvenskan. Ett genombrott som hette duga!
Nu: Persson är en av bara tre spelare i Mjällby som spelat samtliga 26 matcher i årets upplaga av Allsvenskan. Han har startat 23 av dessa och gjort ett mål hittills.
Länk till vår intervju med Persson!

Årets Unicoach-forward: Isak Bjerkebo, Kalmar FF (bilden längst upp)
: Bjerkebo var en av klarast lysande stjärnorna för Malmö FF under förra årets UEFA Youth League-gruppspel, samtidigt som han även smällde in gott om bollar i P19 Allsvenskan. 
Nu: I somras värvades anfallaren av Kalmar FF, och kort efteråt kom den allsvenska debuten. Sedan dess har det totalt hunnit bli sju inhopp i serien och ett mål.
Länk till vår intervju med Bjerkebo!

Fotnot: Allsvenskans Stora Pris, som arrangeras i Solna den 8 november. Galan livesänds även av Kanal 9 och Discovery+. Läs mer om den här!

Årets Unicoachspelare:
Utmärkelserna delas ut av en jury bestående av personer från Svensk Elitfotboll samt Unibet. 2022 års vinnare blir presenterade i samband med Allsvenskans Stora Pris. Priserna som kommer att delas ut är årets målvakt, årets back, årets mittfältare och årets forward.

Årets Unicoachspelare går till en spelare per lagdel (målvakt, back, mittfältare och forward) född 2003 eller 2004, som den senaste säsongen gjort utmärkande insatser i P19 Allsvenskan (minst 10 matcher) och som visat mognad och ledaregenskaper i sitt spel. Meriterande är om spelaren även fått göra inhopp på seniornivå i Allsvenskan eller Superettan under säsongen (Max tio matcher under säsongen. Spelare som gjort fler än tio matcher i A-laget anses ha lämnat Unicoachverksamheten och kan då inte nomineras). Spelarna som vinner utmärkelsen ska kunna bli nästa säsongs årets unga spelare i Allsvenskan.

Utöver spelarpriserna kommer även pris att delas ut i januari till årets Unicoachklubb samt till årets Unicoach, som går till årets främsta ledare.