Under 2021 testade Dino Salihovic på spel i tre olika serier, varav en var Allsvenskan bärande IFK Norrköpings dräkt. Insatserna där och i klubbens P19-lag gav honom också utmärkelsen Årets Unicoachback.
– Det är ett kvitto på att jag jobbar hårt och verkligen vill utvecklas varje träning, säger han.

I april 2021 intervjuades Dino Salihovic av Unicoach.se, då med en tydlig vinkel: debuten i Allsvenskan var nära förestående, särskilt om man frågade spelaren själv. Och visst fick han också rätt i det, för i juli månad kom första inhoppet mot Malmö FF.

Därefter blev det ytterligare två starter och tre inhopp för 19-åringen.
– Under förra säsongen lärde jag mig väldigt mycket. Jag fick ju känna på allsvensk fotboll för första gången och kände tydligt hur tempot och beslutsfattandet var mycket snabbare, säger Salihovic som konstaterar att det rent prestationsmässigt gick “lite upp och ner”.

Det blev, som sagt, också spel på olika fronter: sju matcher i Ettan Norra som utlånad till IF Sylvia, men även elva matcher i P19 Allsvenskan för IFK Norrköping.
– Det gick väl ändå helt okej i P19. Vi hamnade på topp sju och får därför möta de bästa lagen även i år, och för egen del så försökte jag vara ett föredöme för de andra, hjälpa till och pusha. Det tycker jag att jag gjorde.

Från att tidigare enbart ha hållit till centralt i planen – allra helst som mittfältare – har Dino Salihovic nu fått lära sig att spela wingback, vilket mycket väl kan bli aktuellt även i år.

Vad har du för målsättning under 2022?
– Det är väl att få så mycket speltid som möjligt. Förra året handlade mer om att få erfarenhet och lära sig hur det funkar, men nu är jag här för att ta en plats på riktigt och vill verkligen spela. Motivationen är väldigt hög just nu, svarar Salihovic.

Text: Martin Ahlin
Foto: IFK Norrköping