För lite mer än en månad sedan möttes AIK och Brommapojkarna DFF i en match som bjöd på åtta mål. Nu ställs de mot varandra igen – i SM-finalen för P16-lag.
– Jag tror inte att det blir någon tillknäppt match nu heller, säger AIK-tränaren Linus Wennberg.

Varken AIK eller Brommapojkarna har behövt vänja sig vid att förlora under den här säsongen. Båda har nämligen två förluster vardera under de 25 serie- och slutspelsmatcher som avverkats i årets upplaga av P16 Allsvenskan.

Samtidigt bör det påpekas att BP också ställt upp i P17 regional med i princip samma lag, och där åkt på fyra nollpoängare på 25 omgångar.

– Flera i gruppen har spelat över 50 matcher i år och det är klart att det har varit jätteslitigt, men det är också en del av framgången. Vi har åkt 1 078 mil i buss, så det blir ett antal timmar timmar som man tillbringar tillsammans, konstaterar tränaren 29-årige BP-tränaren Oscar Wigart (bilden nedan), som tillägger:
– I söndags hade jag min första lediga dag sedan mitten av juli. Det var skönt, då träffade jag familjen …

Laget består i stor utsträckning av spelare som anslöt från Maj FC inför säsongen, och har haft som målsättning att vinna SM-guldet. Nu är man så nära man kan komma. 

Semifinalmötena med Malmö FF (6-1 sammanlagt) var bara två bevis i mängden på BP:s enorma styrka.
– Killarna har jobbat väldigt hårt som lag, och vid all framgång vi haft hittills har just laget varit vårt fokus. Även när enskilda individer tagits ut till olika läger så har spelarnas inställning varit att det är laget som lyckats med det. 

I finalen står ett annat starkt kollektiv på motsatt planhalva. AIK har gjort fem mål per match i snitt under säsongen, och satte även tre mot BP när lagen möttes i P16 Allsvenskans slutspelsgrupp i september månad. Då släppte man samtidigt in fem bollar och förlorade.
– Det var inte någon jättevälspelad match, och det är ju lätt hänt när tuffare lag möter varandra. BP var starkare än vi var då och vann välförtjänt, men nu är det andra förutsättningar, säger AIK-coachen Linus Wennberg.

Under säsongen har klubben matchat spelare födda såväl 2007 som 2008 och imponerat rejält.

Och det stora utropstecknet är som sagt anfallsspelet.
– Det finns ingen målsättning från oss att släppa in fem mål igen, men jag tror inte att det blir någon tillknäppt match nu heller. Det här är de två lag som gjort flest mål över hela säsongen, så det kommer nog handla om vilka som träffar mest rätt i det offensiva spelet, gissar Wennberg.

P16-finalen spelas söndagen den 29 oktober på Skytteholms IP i Solna. Avsparkstiden är satt till 13.30. 

Foto: Thomas Sedin/Sedinbild