Ett uppehåll är taget i såväl södra som norra P17 Allsvenskan och vi summerar tabellerna.

P17 Allsvenskan Södra

Med tre lag inom tre poäng i toppen är södra P17 Allsvenskan en jämn historia. Medan Mjällby AIF just nu innehar förstaplatsen på 31 poäng har tabelltvåan IFK Göteborg, obesegrade och på 30 poäng, en match mindre spelad. Värt att notera är att tabellettan MAIF bara gjort 29 mål under vårans 13 matcher medan Häcken, som innehar tredjeplatsen i tabellen, har gjort hela 47 mål och har seriens bästa målskillnad på 23+.

När det kommer till skytteligan hittar vi, ohotat, tabellsexan Elfsborgs Elijas Gunnegård Ortan i toppen. På tretton spelade matcher har han dundrat in bollen hela 19 gånger. Efter honom, på 13 respektive 10 mål, hittar vi Häckens Fadi Halawi samt Blåvitts Leon Dusi.

Nästa omgång startar den 29 juli.

P17 Allsvenskan Norra

I den Norra serien hittar vi en lite klarare serieledare i topp när vårsäsongens matcher har spelats klart. Det är Brommapojkarnas som besitter förstaplatsen i tabellen med 33 poäng, 5 poäng framför tvåan Hammarby. Klart är det också att det är Stockholmslagen som har gått starkt under säsongen då vi hittar Djurgården och AIK på tredje och fjärde plats.

Med 57 gjorda mål är det inget snack om vilket lag som har haft bäst målform under våren. Och genom att bara släppa in 14 mål bakåt har BP spelat sig till en målskillnad på 43+, näst bäst målskillnad har AIK på 21+. Trots det är det inte en BP-spelare som vi hittar högst upp i skytteligan utan en Nacka-spelare. Younes Hubert Quintanilla har på 12 matcher målat hela 18 gånger. Två i skytteligan är Jens Olsson från IFK Stocksund på 16 mål och Armando Prenga ligger på en tredjeplats med 12 gjorda mål.

Den fjortonde omgången startar den 28 juli.