I dagarna presenterades Årets unga spelare i Allsvenskan och Superettan. Utmärkelserna gick till Malmö FF:s Hugo Larsson respektive Jack Cooper Love, i år utlånad från IF Elfsborg till Skövde AIK.

Efter seriernas slut delas utmärkelser ut, och i fallet med Årets unga spelare ska mottagaren vara född 2001 eller senare, samt ha gjort sin första hela säsong i den aktuella ligan. 

I Allsvenskan blev vinnaren Hugo Larsson, 18-åringen (född 2004) som i år spelade 27 matcher för Malmö FF. Med det var han delad etta i laget.

– Som alla vet har vi haft en väldigt tuff säsong i Malmö, så att få avsluta med ett sånt här pris är otroligt kul, sa Larsson i samband med sändningen av Allsvenskan Stora Pris, som hölls på tisdagskvällen.

Mittfältaren gjorde ett mål under året – och det kom i den avslutande omgången, hemma mot Degerfors.

I Superettan gick utmärkelsen till Jack Cooper Love (född 2001), som gjorde 14 mål på 27 matcher för nykomlingen Skövde AIK.

– Det är otroligt kul att uppmärksammas på detta sätt. Jag kom till Skövde AIK inför säsongen och hade förhoppningar om mycket speltid och som forward även mycket mål, och så har det också blivit. Med hjälp av ledarstaben och laget har både jag, laget och klubben gjort en väldigt bra debutsäsong i Superettan, säger Cooper Love.
Övriga nominerade var, i Allsvenskan: Yasin Ayari (AIK) och Oscar Uddenäs (BK Häcken). I Superettan var det Wilmer Odefalk (Brommapojkarna) och Manasse Kusu (Östers IF).

Foto: Bildbyrån