Vilka är spelarna som förtjänar extra bevakning och uppmärksamhet i P17 Allsvenskan? Svaret kommer här – direkt från de deltagande klubbarnas tränare!

P17 Allsvenskan inleddes redan under förra helgen, och nyligen kunde Unicoach.se berätta att tränarna själva tippat att Malmö FF kommer att ta hem guldet, med AIK som den näst största favoriten.

En annan prestigefråga är vilka som gör flest mål i de båda serierna. Där har vi också tagit hjälp av klubbarna för att hitta potentiella kandidater till skyttekungstiteln, och i en enkät som skickades ut kom följande namn tillbaka:

Elias Stenberg, Trelleborgs FF
Enzo Andrén, IF Elfsborg
Skokrukh Abdukhalilov, Hammarby
Emil Angerfeldt, Jönköpings Södra IF
Altin Mazreku, Halmstads BK
Micheé Kabady Kantokoski, Brommapojkarna
Oscar Garcia, IK Frej Täby
Manaf Rawufu, AIK
Isaac af Sandeberg, Sollentuna FK
Yusuf Gunduz, BK Häcken
Nuurdin Ali Mohudin (bilden längst upp), GIF Sundsvall
Leon Dusi, IFK Göteborg
Sebastian Hakim, IFK Norrköping
Christopher Ozonbor, Mjällby AIF
Baker Amer, Helsingborgs IF
Teodor Martvall Kakoseos, IFK Lidingö FK

Därefter ställde vi också följande fråga: “Vilka spelare bör man hålla ett extra öga på i er serie och varför?” Så här svarade tränarna:

Alexander Käck i Trelleborgs FF, en 06:a med fin fysik och spelförståelse.”

Enzo Andrén i Elfsborg.”

Skokrukh Abdukhalilov i Hammarby. En oupptäckt diamant med det lilla extra!”

Romeo Belay i Jönköpings Södra. Han är snabb!”

Altin Mazreku i Halmstads BK. Han har många bra egenskaper och kan blomma ut i år.”

Nikola Drinic, Frej Täby. En 06:a som skulle kunna spela i Allsvenskan. Han är duktig och vänsterfotad.”

Jack Tagesson, mittback i Djurgården. Det är en framtida A-lagsspelare!”

“Stocksund IF:s målvakt, Leo Cavallius. Det är en modern målvakt med väldigt fina fötter: han har en otrolig precision i sina längre passningar.”

Hugo Aviander (bilden ovan) i AIK. Det är en bra spelare.”

Philip Abda, Bele Barkarby FF.”

Vincent Westersten i Umeå FC Akademi. Han flyttade till Umeå från Finland förra året, och är en tekniskt skicklig, målfarlig och hårt arbetande spelare. Har fått träna med UFC:s A-lag i division 1. Felix Rhodin, också i Umeå, är tillbaka från korsbandskada och har tidigare varit en Future Team-spelare. Det är en teknisk spelare med hög spelförståelse. Bror Nilsson, 06:a, har tidigare varit på rikslägret. En smart och skicklig spelare som även tränar med UFC:s division 2-lag. Axel Eriksson har bra fysik kombinerat med en teknisk skicklighet som är intressant hos en försvarsspelare. Har även goda ledaregenskaper som sticker ut.”

Sigge Jansson, BK Häcken.”

Nuurdin Ali Mohudin i GIF Sundsvall. Han har spetsegenskaper i sin snabbhet, i sitt en-mot-en-spel och sin förmåga att komma till avslut.”

Melvin Koliqi i IFK Göteborg är en irrationell och sevärd spelare. Hugo Nordenberg Holmberg i IFK Norrköping är en annan spelare som kan få sitt stora genombrott. Han har fysiken och genombrottskraften som sina främsta styrkor.”

Christopher Ozonbor i Mjällby.”

Asoro P17 Allsvenskan Södra.”

Rijad Efendic, Lunds BK. En duktig spelare med hög spelförståelse.”

Teodor Martvall Kakoesos i IFK Lidingö FK: en forward som snittat på ett mål per match under försäsongen. Meljer Juhlin, i samma lag, är en ytter som är kapabel att transportera boll från straffområde till straffområde. Och Tom Wahlman, som är en mittback med alla fysiska attribut man vill ha. Han har förvånande bra fötter för sin storlek.”