I P19 Superettan Södra ställdes saker på sin spets i omgång 24, för P19 Superettan Norra sker det i den 25:e. Då ställs nämligen serieledande GIF Sundsvall mot tabelltvåan IK Sirius.
– Det är kul att det står så mycket på spel, säger Carl Paulsson, tränare hos “Giffarna”.

När den 18:e omgången hade spelats, i slutet av augusti, framstod GIF Sundsvall knappast som en potentiell kandidat till seriesegern. I det läget höll laget till på en fjärdeplats, med 14 poäng upp till ett så långt suveränt Sirius.

Två motsatta formkurvor gjorde dock att försprånget åts upp, och med två matcher kvar att spela toppar GIF Sundsvall tabellen i kraft av bättre målskillnad. Lägg därtill att IFK Stocksund, på tredjeplatsen, bara är en ynka poäng bakom.
– Vi hade det i våra egna händer, och har det fortfarande, men har haft otur med skador och några andra händelser som påverkat akademin. Trots det tycker jag att killarna har kämpat på väldigt bra, hanterat situationen på bästa sätt och fortsatt att utvecklas, säger Rawez Lawan, som inför pågående säsong tog steget från assisterande till huvudtränare för Sirius P19-lag.

Klubbens mål, och även Lawans, är att avancera till P19 Allsvenskan.
– Det är seger som gäller. Vi har flera idéer för hur vi ska göra det, och sedan får vi se om det blir så eller inte. Oavsett är det en väldigt utvecklande match för grabbarna, en sån man vill spela.

Lördagskvällens toppmöte på NP3 Arena har också goda möjligheter att bli målrikt, inte minst för att Giffarna satt 95 bollar på 24 omgångar.
– I grund och botten är vi ett offensivt lag. Dels grundar det sig i vår spelidé, dels har vi spelare som är offensivt skickliga, oavsett lagdel. Vi vill vara ett proaktivt lag, gå framåt och ha ett tydligt syfte med vårt bollinnehav, säger Carl Paulsson, ursprungligen från Ängelholm men sedan snart tre säsonger tillbaka verksam inom GIF Sundsvalls akademi.

Han är medveten om läget – och gillar det.
– Visst är det en stor match och saker kommer att ställas på sin spets när två topplag möts, men det vi vill förmedla till våra spelare är att de ska gå ut och njuta av situationen. Det är inte så ofta man får chansen att spela den här typen av matcher, konstaterar 26-årige Paulsson.

P19 Superettan Norra

Bästa målskyttar:
Isac Antholm, Sirius (24 mål)
Ahmed Gibrill During, GIF Sundsvall (21)
Tidigare möte: Sirius-GIF Sundsvall 1-6 (17 juni)
Topptrions återstående matcher: 
Omgång 25: GIF Sundsvall-Sirius, IFK Stocksund-IFK Haninge
Omgång 26: IFK Lidingö-GIF Sundsvall, Sirius-Frej Täby, IK Brage-IFK Stocksund

Foto: Bromans Foto