Inför säsongen sökte André Picornell en ny utmaning och hamnade i Djurgården. Efter densamma utsågs han, för sina insatser, till Årets Unicoachmålvakt.
– Jag tar kliv för varje träning, konstaterar 18-åringen.

Djurgården har spelat flera stora, mäktiga Europamatcher under året. Det äventyret har även André Picornell fått uppleva, via sin roll som tredjemålvakt i Stockholmsklubbens A-lagstrupp.

En vardag som utvecklat honom både som människa och keeper.
– Erfarenheten av att ha varit med där, i Europa och hemma inför ett fullsatt Tele2 Arena, kommer jag ta med mig inför nästa säsong, konstaterar Picornell, som hade tillhört Brommapojkarna under hela sin fotbollskarriär när han inför 2022 valde att byta tröja.

Han kom samtidigt in med en höftskada som gjorde starten speciell.
– Att inte ha tränat och spelat matcher på tre månader, i en ny miljö med nya människor att lära känna, gjorde att det var lite tufft i början. Jag presterade inte på min högsta nivå, men efter ett tag kom jag in i det mer och mer och då gick det också bättre, säger André Picornell.

Han vaktade Djurgårdens stolpar i 18 matcher i P19 Allsvenskan och visade snabbt varför man värvat honom.
– Jag skulle säga att jag blivit starkare fysiskt i de flesta delarna. Vi har kört mycket mer styrketräning än jag gjort tidigare, och det följer ju med ut på planen: man kan slänga sig längre och sånt. Sedan har det också gett mycket att träna så mycket som jag gjort med A-laget. Det är ett bra tempo och man pushas varje dag. Då går utvecklingen snabbt framåt.

Vad har du för förhoppningar kring nästa säsong?
– Att fortsätta på samma sätt och vara med så mycket som möjligt med A-laget. Jag är fortfarande ung, men strävar efter att få spela såklart, även om jag vet vilken position jag befinner mig i. Mitt största fokus är att ta kliv under varje träning och utvecklas ännu mer, svarar Picornell.

Att utses till Årets Unicoachmålvakt under 2022 kommenterar han så här:
– Det är jättekul och betyder att jag gör någonting rätt – och att alla träningar gör så att jag tar steg i rätt riktning.