AIK föll tungt mot schweiziska Young Boys i UEFA Youth League. Motståndarna vände 0-3 i baken från den första matchen till 3-3 totalt och vann sedan på straffar.

Young Boys som behövde ta igen tre mål från matchen i Schweiz satte högsta fart från början. Redan i matchens sjunde minut stod det 1-0 till gästerna.

Fyra minuter innan pausvilan utökade Young Boys ledningen till 2-0 och två minuter in i den andra halvleken var AIK:s försprång uppätet.

AIK var rejält tillbakapressade av fysiskt starka och tekniska motståndare men när målvakten i Young Boys fick rött kort för att ha tagit med handen utanför straffområdet efter timmen spelad, så vände matchen lite.

Hemmalaget fick mer tid med bollen och kunde vända spelet mot Young Boys mål istället. AIK hade några fina lägen att göra mål men inhoppande målvakten i Young Boys räddade schweizarna. I andra målet gjorde AIK:s Daniel Henareh några fina räddningar som räddade svenskarna.

Matchen gick till slut till straffar. Där satte båda lagen åtta straffar vardera i rad, innan avgörandet till sist föll. Young Boys vinner med 9-8 och går vidare till slutspel i UEFA Youth League.