Svenska Fotbollförbundets utvecklingsläger i Halmstad är en stark sommartradition inom svensk fotboll, men årets upplaga ställs tyvärr in.

Beslutet meddelades på tisdagseftermiddagen och beror naturligtvis på den rådande coronaepidemin.
– Då vi fortfarande befinner oss i en komplicerad situation i Sverige krävs det fortsatta åtgärder för att minska risken för smittspridning. Lägren i Halmstad är en viktig del i svensk fotbolls spelarutbildning men är i år inte möjliga att genomföra utifrån nuvarande situation i samhället och med de rekommendationer och riktlinjer som finns, säger Yvonne Ekroth, chef för landslag U23/flick elit, till svenskfotboll.se.

Utvecklingslägret samlar 15-åriga flick- och pojkspelare från landets samtliga 24 distrikt, och i år skulle dessa samlingar ha hållits i slutet av juni.

Nu blir det alltså inte så.
– Utvecklingslägret är i grunden en manifestation för svensk ungdomsfotboll och syftar i första hand till att vidare utbilda och stimulera både spelare och ledare från landets distrikt. Givetvis är det tråkigt att vi inte får möjlighet att genomföra årets läger, men det är samtidigt ett beslut vi behöver ta och ha respekt för i och med den situation vårt samhälle befinner sig i, säger Claes Eriksson, chef för landslag U21/pojk elit.

Utvecklingslägret är normalt sett även startskottet för Svenska Fotbollförbundets landslagsverksamhet, och enligt Eriksson är fortfarande ambitionen att kunna hålla samlingar till hösten, förutsatt att corona-läget tillåter det.