Två nickmål, som mittback, inom loppet av hundra sekunder. Jesper Lindahl satte tidig prägel på matchen mot Odd när Hammarby säkrade femteplatsen i Skandinaviska Mästerskapen.
– De stod som ett bandyförsvar på linjen, det var bara att knoppa dit bollen, säger 18-åringen efter 6-1-segern.

Exakt en vecka tidigare inleddes turneringen för U19-lag i spanska Marbella, och den började på bästa sätt för Hammarby med en 1-0-vinst mot Strömsgodset.

Däremellan kom en förlust (IFK Norrköping) och ett kryss (Silkeborg), men när det var dags att runda av Skandinaviska Mästerskapen så visade sig de grönvita återigen från sin bästa sida.

Det var aldrig något snack om saken – särskilt inte efter Lindahls dubbel i den sjunde och nionde minuten, i samband med en hörna respektive ett frisparksinlägg.
– Ja, jag hade tio bra minuter och gjorde lika många mål som på 23 matcher i serien. Och inte för att vara den som är den, men jag vet inte hur de försvarade sig på fasta situationer.

Den retoriska frågan var befogad, men Hammarby var också bättre i alla delar av spelet. Trots vissa tendenser till nedvarvning så kom 3-0 genom Oscar Steinke Brånby före pausvilan, och William Loqvist ökade på till 4-0 strax därefter.

Odd hann sedan reducera innan Loqvist och Emil Sadarangani fastställde slutresultatet.
– Vi var påkopplade redan från start och byggde vidare på andra halvlek mot Silkeborg (2-2). Vi var uppe och pressade, vann många dueller och satte vår prägel på matchen. Sedan var vi även bra i den egna speluppbyggnaden och spelade bort dem, säger Hammarbytränaren Amin Faily.

Under veckan luftade laget bland annat tre talanger födda 2008.
– Vi tar med oss mycket hem, som att de yngre killarna fick chansen att visa framfötterna och att vi fick se spelare som William från HTFF. Vi visade att truppen är bred, men det behövs också för att spela en turnering av den här sorten, menar Faily.

Skandinaviska Mästerskapen U19, match om femte plats:
Odd BK – Hammarby IF 1-6 (0-3)
Målen
: 0-1 (7) Jesper Lindahl, 0-2 (9) Jesper Lindahl, 0-3 (38) Oscar Steinke Brånby, 0-4 (56) William Loqvist, 1-4 (64), 1-5 (78) William Loqvist, 1-6 (88) Emil Sadarangani.