Mjällby AIF reste sig med bravur efter den inledande förlusten i Skandinaviska Mästerskapen. I den andra matchen besegrades norska Viking FK med hela 7-1.

Matchen var till en början jämn men ju längre den led desto mer tog Mjällby över. Mjällby tog ledningen tidigt i matchen genom William Björklund men Viking FK kvitterade snabbt. Precis innan halvtidsvilan gjorde dock William Björklund sitt andra mål och gav Mjällby ledningen på nytt.

– Det är en ganska tajt match i den första halvleken med många chanser åt båda hållen, sedan får vi ett viktigt mål precis innan halvtidsvilan, säger Liam Svensson, lagkapten i Mjällby AIF.

I den andra halvleken blev det en ketchupeffekt utan dess like. Isac Johnson gav Mjällby ledningen med 3-1 och direkt efteråt ökade Kimmen Nennesson på till 4-1.

Sedan rullade det på. Innan matchen var slut hade Mjällby gjort hela 7-1 på Viking och trots den inledande förlusten plötsligt skaffat sig ett bra utgångsläge inför den avslutande gruppspelsmatchen.

– I andra halvlek kontrar vi sönder dem. Siffrorna förra matchen var väldigt missvisande. Vi hade ramträffar och frilägen så vi gjorde en bra prestation. Det bygger vi vidare på idag och sen så går vi för vinst på lördag också, så ser vi hur gruppen utvecklar sig, menar Liam Svensson.

Mjällbys finalhopp står nu till att någon av Viking FK eller Rosenborg BK lyckas besegra Bröndby IF.

– Vi behöver hjälp av de andra lagen men vi ska göra vårt och hoppas att vi får det med oss. Det är väldigt roligt att vara här och möta internationellt motstånd. Det är väldigt annorlunda med mentaliteten, jag tycker om det väldigt mycket, avslutar Liam Svensson.

Mål:
1-0 William Björklund
2-1 William Björklund
3-1 Isac Johnson
4-1 Kimmen Nennesson
5-1 Benjamin Alija
6-1 Viggo Sigfredsson
7-1 Lukas Nennesson

Mjällbys startelva:
Elton Ursprung – Alexander Rubin, Filip Persson, Hjalmar Lövquist, William Björklund – Filip Persson, Vilmer Gehander – Oliver Pastuhoff, Viggo Sigfredsson, Mohammed Kaddah – Benjamin Alija.