Ett tag sist i gruppen, men på slutet bara ett mål från att nå final. Hammarby kom dock bara nära att gå hela vägen i Skandinaviska Mästerskapen, efter en ursinnigt stark avslutning mot danska Silkeborg.
– Jag är oerhört stolt över killarna, säger tränaren Amin Faily efter 1-1-matchen i Marbella.

Efter en bra start i Spanien – seger mot Strömsgodset – trampade Hammarby på en riktig fotbollsmina i den andra omgången. 0-6 mot IFK Norrköping var visserligen siffror i överkant, men likväl ett oacceptabelt faktum för de grönvita.

I sin chans till någon sorts revansch, mot Silkeborg, ställde de upp med en startelva där snittåldern var 16,7 år.
– Jag ville ge de unga killarna chansen och våga spela dem, det var ju hela syftet med att komma hit. Jag tycker också att de gjorde det bra, säger Amin Faily.

Silkeborg var dock det spelförande laget i första halvlek och gjorde både 1-0 och 2-0.

Efter pausvilan, och delvis tack vare några lyckade byten, flippades dominansen över i Hammarbys favör. Det skapades tryck och gjordes mål.

Ja, två till och med – båda av duktige William Loqvist.
– När vi fick reda på resultatet från Norrköpings match så satte det press på oss, eftersom en vinst skulle leda till final. Vi var lite tagna av stundens allvar, men i andra halvlek tog vi över helt. Jag är oerhört stolt över killarna som möter några av de bästa spelarna i Skandinavien och spelar ut laget som ska spela final.

Vid ytterligare ett mål på slutet hade Hammarby gått upp på första plats i gruppen, men trots viss nerv så kom inte det. Istället slutade man trea, på samma poängantal som Norrköping men med sämre målskillnad.

Det innebär match om femte plats på måndag, mot norska Odd.
– Det är en väldigt bra erfarenhet för killarna att få komma hit och känna på nivån, det tror jag att vi kommer växa av. Det är klart att det hade varit roligare att spela final, men vi ska göra vårt i sista matchen, lovar Faily.

Skandinaviska Mästerskapen, grupp B:
Hammarby IF – Silkeborg IF 2-2 (0-2)
Målen
: 0-1 (15), 0-2 (32), 1-2 William Loqvist, 2-2 (85) William Loqvist.

Hammarbys startelva: Lukas Pihlblad – Emil Reyes Rigö, Oliver Reuterswärd Corlin, Oscar Fayli, Mohamed Bangoura – Seif Ali Hindi, Adrian Lahdo, Wilson Lundberg Uhlström, Oskar Moczarny – Rionaldo Guzman Shojadoost, William Loqvist.