AIK har fått en tung start i Skandinaviska Mästerskapen för U17-lag. Premiärförlusten mot Odense följdes upp av ny förlust mot danskt motstånd, denna gången FC Nordsjälland.

De danska segersiffrorna skrevs till sist til 4-1.

FC Nordsjälland tog ledningen tidigt i matchen och släppte sedan aldrig greppet. 2-0 kom efter halvtimmen spelad och bara någon minut senare var det 3-0 i danskarnas favör. 3-0 var också resultatet i halvtid.

I den andra halvleken reducerade AIK matchen med halvtimmen kvar att spelad när lagkapten Sixten Gustafsson styrde in bollen i öppet mål, snyggt framspelad från kanten.

AIK hade efter det några fina lägen att reducera ytterligare men det ville sig inte. Istället fastställde FC Nordsjälland slutresultatet i matchen till 4-1 i slutet av matchen.

Förlusten innebär att AIK ligger kvar på noll poäng i tabellen inför avslutande gruppspelsmatchen mot Vålerenga Football på lördag. Beroende på resultaten i matchen mellan Odense och FC Nordsjälland så har AIK fortsatt chans att komma två i gruppen och i så fall spela avslutande match om 3-4-pris.

AIK:s mål:
3-1 Sixten Gustafsson

AIK:s startelva:
Frederik Moberg-Søemed – Wille Turegård, Anton Smirnoff, Elias Ekström, Charlie Pavey – Leo Romero Sonesson, Andreas Redkin, Yannick Geiger – Kevin Filling, Sixten Gustafsson, Robel Yonas.