Målchans innebar oftast mål för Alex Hall under 2023. Efter en imponerande säsong belönades HBK-talangen också med utmärkelsen Årets Unicoachforward.
– Jag känner väl att jag fått ett litet genombrott, men jag har inte fått visa upp min fulla potential än, säger 18-åringen.

P19 Allsvenskan bjöd i år på två skytteligavinnare. Den ena var IFK Norrköpings Oliver Matic, som med sitt mål i den sista omgången kom upp på 16 fullträffar totalt. Den andre tvingades stå över avslutningen i Halmstads BK på grund av en skada, men landade på samma siffra – trots att han bara spelat 17 matcher under året.

Ja, Alex Halls 2023 var något alldeles extra.
– Året har varit bra, även om det också blev lite upp och ner med skador och annat. Jag känner att jag har mer kvar att visa och att jag hade kunnat åstadkomma mycket mer om jag spelat alla matcher, men tycker samtidigt att jag gjort det bra och hållit en jämn nivå över säsongen. Det känns som att jag har utmärkt mig och tack vare det blivit belönad med de här priserna, säger anfallaren till Unicoach.se.

21 mål på 21 matcher blev Halls facit i samtliga P19-tävlingar. Han fick spela en träningsmatch med A-laget, tilldelades ett seniorkontrakt, blev utsedd till turneringens bäste spelare i Karel Stegemann Toernooi i Nederländerna och drog även på sig den blågula landslagsdräkten.

Och att nätet rasslat till så många gånger för HBK-spelaren är inget nytt – han har, enligt egen utsago och med statistiken som vetenskapligt stöd, alltid varit en målskytt.
– Jag har hört från många att jag går direkt på mål och ofta är på rätt plats. Sedan har jag dessutom offensiva kvalitéer som snabbhet, bra avslut och skicklighet en-mot-en som gör att det blir lättare att skapa chanser och göra mål, konstaterar Alex Hall.

Han säger samtidigt att snabbheten både i aktioner och tanke måste upp ännu ett snäpp nu när det är A-lagsspel som gäller framöver.
– 2024 hoppas jag göra debut i Allsvenskan. Det blir en väldigt stor omställning att gå från P19 till A-lag, men jag vet att det kommer vara utvecklande. 

Hur mycket betyder det för dig att du vann P19 Allsvenskans skytteliga i år?
– Det är såklart viktigt, särskilt som anfallare. Min uppgift är att göra mål och därför är också skytteligan viktig. Det var ett mål som jag skrev upp inför säsongen när jag satt ner med min familj och agent, berättar Hall.

Årets Unicoachforward, och en välförtjänt sådan, under 2023.