Pappa Alvaro var en fruktad målskytt under sin aktiva tid – och sonen Gabriel verkar ha ärvt den förmågan. Han gjorde nämligen båda Helsingborgs IF:s mål i SEF Trophy-segern mot Västerås SK.
– Jag tränar med honom ibland så han lär mig lite, berättar anfallaren.

Mycket stod på spel i tisdagens morgonmatch på Gothia Park Academy i Göteborg. Helsingborgs IF hade kommit från en sur förlust mot Sirius dagen före, medan Västerås SK åkt på ett sent baklängesmål som innebar 1-1 mot Jönköpings Södra.

Båda lagen jagade med andra ord seger.

Och man kan säga att det var en ynka minut – av de 60 totalt – som avgjorde mötet. Det var ju den tid som det tog för Gabriel Santos att göra två mål i mitten av första halvlek.
– Att göra två mål är kul såklart, det är en bra känsla, säger Santos, som ofta var ett hot under matchens första halva.

VSK skapade å sin sida egentligen ingenting så långt, men kom ut som ett nytt lag efter pausvilan. Maximus Rak reducerade relativt omedelbart och plötsligt var jakten igång.

Någon boll dansade på mållinjen, en annan smet över men föregicks av en offside.
– Vi ändrade på vår matchplan, gjorde några byten och tryckte upp laget högre så att vi kunde vinna bollen oftare. Vi kom till bra lägen, bland annat genom att vara duktiga på fasta situationer, och åt oss in i matchen, så det var en gedigen andra halvlek. Tyvärr gav vi bort det i första, säger VSK-tränaren Mattias Senatore.

Ja, Helsingborgs IF kunde visserligen ha kontrat in både en och två och tre bollar under avslutningen, men vann till slut med 2-1 och skaffade sig en bra sits inför den sista gruppspelsomgången.
– Vi ska ge allt där och vinna, säger Gabriel Santos.

För VSK är vägen till A-slutspel snårigare, men inte omöjlig.
– Vi har fortfarande möjligheten att ta oss vidare, men då måste resultaten gå vår väg. Inställningen är att vi inte har någonting att förlora, säger Mattias Senatore.

SEF Trophy, gruppspel:
Helsingborgs IF-Västerås SK 2-1 (2-0)

Målen: 1-0 (16) Gabriel Santos, 2-0 (17) Gabriel Santos, 2-1 (32) Maximus Rak.

Gothia Park Academy, Göteborg.