Ettan kom, tvåan också och trean likaså. När krutröken skingrats på Valhalla IP stod det hela 6-0 till Elfsborg mot Landskrona BoIS i Gothia Puma Trophy.
– Jag tror att vi kan gå hela vägen, säger tvåmålsskytten Elijas Gunnergård Ortan.

Elfsborgs nummer nio var en av de utmärkande spelarna i matchen. Han rörde sig över stora ytor men var ändå alltid tillgänglig som uppspelspunkt och avslutare för Boråsgängets del.

Två mål blev det dessutom, men därutöver några brända lägen – och en magisk cykelspark (se klippet här nedanför) som touchade ribbans ovansida.
– Det var riktigt nära. Jag såg inte det när jag slog till den, men hörde en ribbtouch, berättar Gunnergård Ortan.

Han gjorde första målet i den sjätte minuten, och sedan rann det på. Landskrona BoIS hade inte marginalerna på sin sida inledningsvis, men fick allt eftersom tiden gick också svårare att hänga med. De tre målen före pausvilan följdes av tre efter densamma.

Landskronatränaren Antonio Okseti ger sin syn på matchen:
– Den var svår. Elfsborg är ett lag som är topp fyra eller fem varje år i P17 Allsvenskan medan vi spelar i division 1, så man ser skillnaden både individuellt och kollektivt. Samtidigt är det bra att de spelare hos oss som vi tror kan nå A-laget om ett eller två år får känna på hur tempot är.

Elfsborgs motsvarighet, Tony Lundqvist, kan se tillbaka på två raka segrar och med största sannolikhet avancemang till Gothia Puma Trophys A-slutspel.
– Jag tycker att vi har hanterat båda de här matcherna på ett bra sätt. Hela truppen har gjort det bra, vi hänger ihop som ett lag, säger han.

Blir matchen mot Right to Dream det riktiga testet som visar hur ni står er i turneringen?
– Det är ju inte riktigt ett test på så sätt att Right to Dream inte är medelvärdet här. Vi får se hur vi ska hantera den matchen, vi ska tänka lite på det. Men vi är jättenöjda hittills.

Elijas Gunnergård Ortan står noterad för fyra mål så här långt, och tar en positiv känsla med sig.
– Vi har Right to Dream först och sedan får vi ta det som det kommer i varje match. Jag tror att vi kan gå hela vägen. Bara vi spelar för varandra så kommer det lösa sig, menar han.

Gothia Puma Trophy, gruppspel:
Landskrona BoIS-IF Elfsborg 0-6 (0-3)

Målen: 0-1 (6) Elijas Gunnergård Ortan, 0-2 (17) Lucas Eliasson, 0-3 (25) Viggo Lidberg, 0-4 (35) Elijas Gunnergård Ortan, 0-5 (42) Abdifatah Mohamed, 0-6 (46) Abdifatah Mohamed.

Valhalla IP, Göteborg.