Kryss krävdes och kryss blev det för Hammarby i den avslutande gruppspelsmatchen mot tjeckiska Bohemians. A-slutspel väntar därmed för ”Bajen” i Gothia Puma Trophy för P17-lag.

Förutsättningarna var glasklara – åtminstone i Hammarbys fall – inför den tredje och sista omgången i grupp 2: allt annat än förlust skulle ta laget vidare, samtidigt som motståndarna i Bohemians sannolikt behövde vinna.

Den desperationen syntes också på Valhallas konstgräsplan, och blev allt tydligare ju längre matchen pågick.

Hammarby skapade nämligen ytterst lite i anfallsväg, men lyckades samtidigt hålla nollan bakåt trots några hyggliga chanser för tjeckerna.
– De spelade lite annorlunda mot vad vi tänkt att de skulle göra, men vi anpassade oss ganska bra utefter de förutsättningarna. Vi får ändå vara lite glada för krysset kanske, resonerar tränaren Albin Brandt, som inte riktigt fick se samma effektiva presspel som var så framgångsrikt i onsdagens seger (2-0) mot IFK Göteborg.

Försvararen Hugo Carlseus, även kapten i laget, konstaterar att matchen var den ”minst bra” som Hammarby gjort så här långt i turneringen.
– Men det är alltid kul att gå vidare, och jag tror att vi har alla möjligheter att gå hur långt som helst i turneringen. Jag tror på oss.

Eftersom samtliga matcher inte är färdigspelade – inte heller den sista i grupp 2 – så återstår det att se vilket motstånd som väntar i A-slutspelet.
– Det är såklart jätteskönt att gå vidare, och framförallt kul för killarna. Nu väntar en ny match imorgon och den ser vi fram emot, säger Albin Brandt.

Gothia Puma Trophy, gruppspel:
Hammarby-CY Bohemians Praha 0-0

Valhalla IP, Göteborg.