Halvvägs genom säsongen hittar vi Lunds BK, Djurgården och Brommapojkarna DFF i topp i de tre P16 Allsvenska serierna.

P16 Allsvenskan Södra

I de södra delarna av landet hittar vi två skånelag i toppen av serien som har skapat sig en liten lucka till nästkommande lag på tredje och fjärdeplats. Lunds BK har lagt beslag på förstaplatsen trots en match mindre spelad än tabelltvåan Helsingborgs IF. Sju poäng bakom Lunds BK hittar vi Elfsborg på en tredjeplats och därefter Trelleborgs FF som fjärde lag på slutspelsplats.

I skytteligan är det Helsingborgs Dion Schönbeck som har nätat till sig ledningen på 15 mål över 10 spelade matcher. Därefter kommer Mjällbys Benjamin Alija som målat 14 gången på 12 matcher.

Nästa match i P16 Allsvenskan Södra spelas den 27:e juli.

P16 Allsvenskan Mellersta

Brommapojkarna DFF har tagit ett grepp om ledningen i den mellersta P16 Allsvenskan där de har spelat ihop 30 poäng på 13 spelade matcher. Det innebär att man ligger fem poäng före Hammarby IF FF, BK Häcken och IFK Norrköping som alla har 25 poäng vardera och befinner sig på de övriga slutspelsplatserna.

När det kommer till målstatistik hittar vi Hammarbys Emil Sadarangani i ledningen på 13 mål på 10 matcher medan Milo Sterner Lindqvist tagit sig an andraplatsen genom att göra 12 mål på 12 spelade matcher under våren.

Höstsäsongen och omgång 14 i P16 Allsvenskan Mellersta kommer inledas den 29:e juli

P16 Allsvenskan Norra

I den norra serien hittar vi Djurgården, AIK, IF Brommapojkarna och Hammarby TFF på de fyra slutspelsplatserna där Djurgården och AIK ligger allra högst upp på 34 poäng vardera. En utstickande siffra i tabellen är Djurgårdens målskillnad och antal gjorda mål där man kommit upp i 81 gjorda mål på 13 matcher och har en målskillnad på 64+.

Men det är trots allt inte en Djurgårdare som ligger etta i skytteligan – utan en AIK-spelare. Robel Yonas har nämligen hittat nät 23 gånger på 13 matcher. På andra plats däremot finner vi Djurgårdens Noah Josefsberg med 17 mål på 13 matcher.

Höstens matcher i P16 Allsvenskan Norra drar igång den 29:e juli.