En halvlek på tomgång. Men under den andra – mot Degerfors – visade Häcken upp hela sitt register på SEF Trophy-planen.
– Det var betydligt mer Häcken-fotboll då, konstaterar tränaren David Johansson.

Det var ett vidöppet läge i grupp 4 inför den avslutande gruppspelsomgången. Både Häcken och Degerfors hade möjligheten att gå vidare – men det kunde också falla sig så att båda missade A-slutspelet.

Så blev dock inte fallet.

Häcken förde spelet från start, även om utdelningen kom först i slutsekunderna av den första halvleken när Adam Sheik Abdullahi förlängde en boll som med bara millimeterprecis marginal passerade mållinjen.

Samme Sheik Abdullahi gjorde 2-0 direkt efter pausvilan, och spelade även fram till 3-0.
– Det var första gången jag spelade anfallare i en hel match, och det var roligt, säger han.

När Häcken-maskinen väl kom igång så gick den helt enkelt inte att stoppa. Albin Badnjevic fyllde på med 4-0-målet och slutresultatet fastställdes sedan via en elegant frispark från Bleon Bakraqi.
– I första halvlek fastnade vi lite i ett och samma spel och kändes inte riktigt påkopplade. Sedan fick vi in 1-0 före halvtid, och det blev mentalt jobbigt för Degerfors. Sedan var det proppen ur i andra, och då var det betydligt mer Häcken-fotboll än i första halvlek, säger David Johansson.

För Degerfors var avslutningen på gruppspelet ett avsteg från den fina fotboll som hade demonstrerats fram till dess.
– Vi spelar sex halvlekar i den här turneringen och det är bara den sista som inte är godkänd, övriga fem är bra, säger tränaren Elias Levi, som nu får rikta in sig på B-slutspel istället:
– Det är bara att ladda om. Vi visste att det var en tuff grupp, det var likadant förra året, men vi ska göra allt för att vinna vår nästa match.

Samma mål har, inte helt oväntat, Häcken.

Hur långt kan ni gå, Adam?
– Till final såklart!

Du hittar samtliga tabeller och resultat i SEF Trophy här!

SEF Trophy, gruppspel:
Degerfors IF-BK Häcken 0-5 (0-1)

Målen: 0-1 (29) Adam Sheik Abdullahi, 0-2 (32) Adam Sheik Abdullahi, 0-3 (35) Benjamin Samuelsson, 0-4 (44) Albin Badnjevic, 0-5 (55) Bleon Bakraqi.

Gothia Park Academy, Göteborg.