Ett gäng svenska lag – inklusive IF Elfsborg – fick respass ur Gothia Puma Trophy på torsdagen, men Mjällby AIF är kvar.
– Det var svettigt, konstaterar tränaren Mattias Asper efter att semifinalplatsen säkrats mot BK Häcken.

På Hedens fjärdeplan, den som bär Pumas logga, utspelade sig en av veckans mest intensiva och jämna matcher. Och mycket stod dessutom på spel.

Häcken hade mest boll, men Mjällby var det enda laget som förpassade den över mållinjen när Kimmen Nennesson utnyttjade ett försvarsmisstag och satte 1-0 i första halvlek.
– Häcken är väldigt bollskickligt. Vi försökte hålla ihop det men blev lite för defensiva inledningsvis. Efter hand fick vi bättre koll på deras spel, vi har ju mött dem i serien och åkt på några förluster så vi hade revansch att utkräva. Vi hade lite flyt kanske, men det ska man ha för att gå långt i turneringen, säger Mattias Asper.

Vad är det som gör att Mjällby tar sig till semifinal i årets upplaga av Gothia Puma Trophy?
– Vi har ett jäkla fint lagbygge. Spelarna jobbar för varandra och det är en härlig grupp. De vill mycket med fotbollen och det är kul för oss att ha killar som vill utvecklas och bli bättre.

I semifinalen väntar antingen ghananska Right to Dream – alltid en förhandsfavorit i klassen – eller japanska Cerezo Osaka.

Turneringen är däremot över för Elfsborg. Laget hade inte marginalerna på sin sida i mötet med ett aningen piggare Deportivo Cali.
– Det är alltid surt precis efteråt, men om man kopplar bort de känslorna och ser till prestationen totalt så är jag väldigt nöjd med kvartsfinalplatsen och det sätt som vi tagit oss an de här matcherna. Det kunde ha gått hur som helst idag, säger Elfsborgstränaren Tony Lundqvist.

Du hittar samtliga resultat i Gothia Puma Trophy här!