Straffsegrar var melodin både för IFK Göteborg och Mjällby AIF i torsdagens kvartsfinaler i SEF Trophy. Lagen möts därmed i fredagens första semifinal.
– Killarna har satt målsättningen att vinna allt, och det går vi för, säger IFK-tränaren Liam Wohlén.

45 minuter in i mötet mellan IFK Göteborg och Halmstads BK pekade det mesta mot halländskt avancemang. Men trots en 2-0-ledning och tillsynes full kontroll så lyckades ”Blåvitt” näta två gånger om före slutsignalen.

Det innebar straffar.

Två missar – eller egentligen: en räddning från målvakten Anton Niwinski Persson och ett skott över – från HBK blev där avgörande.
– Vi har ofta en väldig styrka i turneringar att gå långt, även om vi ofta också gör det onödigt spännande. Killarna litar på varandra, respekterar att andra kan göra fel och tar ansvar för att rädda upp varandra. De visar karaktär, säger Liam Wohlén.

Samtidigt var marginalerna ohyggligt små för ett HBK som bland annat åkte på ett rejält oturligt självmål under ordinarie tid.
– Vi är bättre i 45 minuter, de får med sig ett självmål och får energi av det. Vi är lika bra som dem och jag är väldigt stolt över killarnas insats, säger tränaren Joseph Wahlund.

På planen intill på Gothia Park Academy stod Mjällby för en liknande bedrift. En sen kvittering mot AIK bäddade för straffar, och där drog man det längsta strået.

Därmed väntar IFK Göteborg mot Mjällby på fredagen – ett lag ska bort, ett ska vidare. Vi får se vilket som blir vilket.

Följ samtliga resultat och matcher i SEF Trophy här!

SEF Trophy, kvartsfinal:
IFK Göteborg-Halmstads BK 6-4 efter straffar (2-2 full tid)
Målen:
0-1 (3) Ludvig Arvidsson, 0-2 (18) Ludvig Arvidsson, 1-2 (46) självmål, 2-2 (52) Elvis Van Der Laan.

Gothia Park Academy, Göteborg.