Kevin Filling tittade upp, måttade och hittade bortre krysset med ett perfekt avvägt skott. Det gav också AIK segern i SEF Trophy-premiären mot Kalmar FF.
– Jag har tränat mycket på det, då sitter den, säger matchvinnaren själv.

AIK är regerande mästare i SEF Trophy och räknas som en av de tänkbara slutvinnarna i turneringen. Men det var med nöd och näppe som det blev tre poäng i måndagens inledande gruppspelsmatch.

I den 22:a minuten kom målet som avgjorde: Kevin Filling fick lite yta till vänster i straffområdet och var helt skoningslös med sitt eleganta avslut.
– Det var lite trassel vid hörnet, jag fick en touch vid kanten av straffområdet och curlade in bollen, konstaterar målskytten själv, som dessförinnan hade sett lagkompisen Johannes Tahan förvalta ett friläge innan Malte Widing knoppade dit kvitteringen för Kalmar FF.

De rödklädda hade också gott om chanser att utjämna ännu en gång, men träffade ovansidan av virket och fick dessutom ett mål bortdömt.
– Det var två lag som utmanade varandra ända in i kaklet och jag är nöjd med prestationen, men inte med resultatet. Kryss hade varit rättvist. Vi skapar oerhört många målchanser men är inte tillräckligt kliniska i boxen, säger KFF-tränaren Martin Edman.

AIK lyckades hålla ut till seger, men tränaren Mohammed Ayari menar att det finns mer att kräma ur för Stockholmsgänget.
– Det är bra att vi vinner matchen, men jag är inte nöjd med insatsen. Det är samtidigt förståeligt att det blir så här när vi är nervösa och vissa inte spelat så här stora turneringar tidigare, säger han.

Ambitionen är dock stor – fråga bara Kevin Filling:
– Vi går för guld, hundra procent!

I gruppens andra match vände Örgryte IS och vann med 2-1 mot Varbergs BoIS. Samtliga resultat hittar du här!

SEF Trophy, gruppspel:
AIK-Kalmar FF 2-1 (2-1)

Målen: 1-0 (12) Johannes Tahan, 1-1 (18) Malte Widing, 2-1 (22) Kevin Filling.

Gothia Park Academy, Göteborg.