AIK jagade sin första seger i Skandinaviska Mästerskapen, men förlorade även i den avslutande placeringsmatchen mot danska FC Nordsjälland.
– Det har varit väldigt tuffa matcher, och otroligt bra för våra killar att få känna på det, säger tränaren Nils Heingård efter 1-5-förlusten.

På Dama de Noche Football Center i Marbella drog den sista dagens spel igång i turneringen, som inleddes en vecka tidigare. Där stod en sjundeplats på spel för AIK och Nordsjälland, som båda hade slutat på jumboplatsen i sina respektive grupper.

Och det small till direkt.

Nordsjälland utnyttjade ett friläge redan efter någon minuts spel, och tidigt kom även 0-2 på en lågt slagen frispark strax utanför straffområdeskanten.

AIK reducerade visserligen på straff genom lagkaptenen Hugo Aviander, men precis före pausvilan kom det 1-3-mål som såg ut att redan då avgöra matchen.
– Nordsjälland straffade oss rejält i sina omställningar, och vi var inte tillräckligt bra på att låsa fast dem. De gav oss ett stort bollinnehav men vi var ganska ofarliga, konstaterar Nils Heingård, som ställde en relativt ny elva på benen jämfört med mötet med Hammarby två dagar tidigare.

Nordsjällands skickliga offensiva spelare – med hattrickskytten Marco Bruhn i spetsen – imponerade även i andra halvlek, och det bäddade också för det slutgiltiga 5-1-resultatet.

Det innebar AIK:s fjärde raka förlust, och den fjärde matchen i följd där man ”bara” gjorde ett mål.

Hur har turneringen varit för er del?
– Den har gett oss en massa svar angående spelet och spelarna naturligtvis. Det har varit väldigt tuffa matcher, och otroligt bra för våra killar att känna på det. Vi har en ganska ny och ung trupp med oss hit, så det har varit en bra upplevelse för dem att få möta de tuffaste lagen i Skandinavien, säger Heingård.

Skandinaviska Mästerskapen U19, match om sjunde plats:
FC Nordsjälland-AIK 5-1 (3-1)

Målen: 1-0 Marco Bruhn, 2-0 Magnus Munch Björnholm, 2-1 Hugo Aviander, straff, 3-1 Marco Bruhn, 4-1 Juho Väino Lähteenmääki, 5-1 Marco Bruhn.

AIK:s startelva:
3. Carl Möllerborg
6. Hugo Aviander (k)
12. Love Flodell
17. Biryan Bilgec
18. Noel Sergel
19. Isac Antholm
20. Adrian Navarette Hultberg
22. Andreas Redkin
23. Simon Törngren
25. Nikola Radojcic
35. Arvid Snäcke