När Deniz Gül kom till Hammarby var han långt ifrån given i startelvan. Två säsonger senare är han skyttekung i P19 Allsvenskan, en av Sveriges hetaste juniorer och utsedd till Årets Unicoachforward.
– Motgångarna har bara fått mig att jobba hårdare, säger han.

Att Deniz Gül kan göra mål vet vi vid det här laget. Under 2021 blev det totalt 25 stycken i P17 Allsvenskan, vilket gav en delad förstaplats den gången. Och i år, i P19 Allsvenskan, landade den kraftfulle anfallaren på 24 fullträffar. Med det slutade han ensam etta.

Insatserna fick också juryn att lägga sina röster på honom i kategorin Årets Unicoachforward.
– Det är väldigt kul, och en bekräftelse på att jag har jobbat hårt. Det här motiverar mig också att jobba ännu hårdare, konstaterar 18-åringen.

Men det har, som sagt, inte varit någon spikrak resa mot juniorfotbollens topp. I Deniz Güls historik finns bland annat en tid i Brommapojkarnas tredjelag och i AIK:s akademi. Därefter väntade spel i FC Djursholm, innan Gül kom till Hammarby för två år sedan.

Han säger så här om vägen fram till idag:
– Motgångarna har bara fått mig att jobba hårdare. Jag var ledsen när jag fick lämna AIK, men efter ett tag tänkte jag inte på det mer utan körde bara på.

Utöver skyttekungstiteln blev det även ett guld i P19 Allsvenskan för Deniz Gül. Han fick också sitta på bänken i en herrallsvensk match för Hammarby.
– Jag fick ingen bra start på säsongen: under de första sex matcherna gjorde jag bara två mål, och jag vet att jag missade väldigt mycket. Jag var lite stressad, men efter det släppte det. Jag är nöjd överlag, men hade kunnat göra fler mål, säger anfallaren.

Hur ser ett typiskt Deniz Gül-mål ut?
– Det finns inget sånt faktiskt: det är olika varje gång. Men jag brukar faktiskt göra mål i matcherna mot de andra Stockholmslagen. Sedan jag kom till Hammarby har jag gjort mål i varje derby.

Hur 2023 blir för Gül återstår att se. Han har åldern inne för att göra ännu en säsong i P19, men kan givetvis också komma att flyttas uppåt, antingen till Hammarby TFF i Ettan eller till den allsvenska truppen.
– Drömmen är såklart att komma till A-laget, det är det jag siktar på, men vi får se vad som händer, konstaterar han.

Foto: Bildbyrån