På lördagen spelade Hammarby säsongens sista match i P19 Allsvenskan, och där kom ännu en seger via 4-2 hemma mot Sirius. Guldet var dock redan säkrat sedan tidigare – och Unicoach.se passade därför på att prata om bedriften med flera hammarbyare på Årsta IP.

”Att vinna P19 Allsvenskan är ett styrkebesked som visar att akademiverksamheten fungerar och att vi producerar bra spelare och lag. I slutändan är det så att vi vill få fram så många spelare som möjligt, men det är klart att det här är ett kvitto på att vi jobbar på bra.”
Jesper Jansson, sportchef i Hammarby

”Matcherna som var jämnare under våren har vi vunnit med större siffror under hösten, och det är ett tecken på att vi blivit ganska mycket bättre sedan dess. Vi är 21 poäng före trean i tabellen, vilket känns ganska osannolikt i en riksserie. Nyckeln till att vi varit så mycket bättre än de andra lagen är också att vi blivit bättre vecka för vecka. Spelarna har tagit stora kliv i sin utveckling.”
Fredrik Samuelsson, tränare i Hammarby P19

”Jag tycker att vi vinner serien välförtjänt. Själv hade jag det tufft i början med mål och sånt, men sedan kom jag igång och det var skönt att vinna skytteligan. Mina mål har bidragit såklart, men vi har gjort det här som ett lag, inte som individer.”
Deniz Gül (bilden ovan), skyttekung i P19 Allsvenskan med sina 24 fullträffar

”Laget har spelat en disciplinerad och väldigt intensiv fotboll, med spelare som jobbat hårt för varandra, och den har varit svår att stå emot under en hel match. Jag är väldigt imponerad över det arbete som gjorts från alla inblandade, och det är kul att den ger oss möjligheten att spela Skandinaviska Mästerskapen så att vi kan se hur vi står oss i ett ännu större sammanhang.”
Jocke Rydberg, akademichef i Hammarby

”Det här känns extra skönt eftersom vi förlorade SM-finalen förra året. I år tycker jag att vi förtjänade segern väldigt mycket, och jag tror att allting handlar om det vi gjort från måndag till fredag. På träningarna har det alltid varit fullt fokus och högt tempo, och alla gör varandra bättre. Vi har också haft en väldigt tydlig taktik mot varje motstånd, så när vi tar till oss den och gör vad vi ska göra så vet vi att vi vinner. Och det har vi gjort.”
Stevan Beko, lagkapten i Hammarby P19

Läs mer om Hammarbys P19-guld här!

Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån