Halmstads BK var bara sekunder från att bli mästare i P16 Nationell, men Brommapojkarna DFF lyckades – med en man mindre på planen – göra två sena mål och ta söndagens final till förlängning och straffar. Där drog också Stockholmslaget det längsta strået.
– Det känns helt fantastiskt, jag vet inte vad jag ska säga, säger Charlie Antonelius i BP.

Det blev en högdramatisk tillställning i solskenet på Grimsta IP, mellan två skickliga lag.

Brommapojkarna hade inledningsvis mest boll, men den första halvlekens enda mål gjordes av Halmstad. Altin Mazreku tog sig runt på kanten och skickade in bollen till Vincent Johansson, som satte pannan till och gjorde 1-0 i den 38:e matchminuten.

BP försökte direkt efter pausvilan trycka på för att få till en kvittering, men det öppnade också upp för omställningar. HBK hade bland annat en boll i insidan av stolpen innan man i minut 79 gjorde 2-0 – återigen på nick – genom Zack Jönsson Gustafsson.

När BP kort senare dessutom fick en spelare utvisad så kändes finalen avgjord. Så var dock inte fallet.

I 89:e minuten fick Jonatan Oreland på en pangträff från distans och gav hemmalaget nytt hopp. Nio tilläggsminuter följde sedan, och i den näst sista slog Charlie Antonelius (bilden ovan) till med kvitteringen till 2-2. Därmed väntade förlängning.

Den slutade mållös, vilket innebar att straffar fick ta vid. BP fick börja, och när Halmstad missade sin fjärde straff så fick Hamza Boutfadin möjligheten att avgöra. Skottet satt också i nät.

Brommapojkarna kunde därmed fira segern i 2022 års upplaga av P16 Nationell!
– Det känns helt fantastiskt, jag vet inte vad jag ska säga. Vi ligger under med 2-0 med några minuter kvar, får in två och tar det till straffar, där keepern (Rasmus Jansson) gör en fantastisk räddning, konstaterar Charlie Antonelius.