Bäst i Sverige i sin åldersklass ifjol, men hur skulle GIF Sundsvall klara sig mot internationellt motstånd?
Bra, visade det sig.
Premiären i Gothia Puma Trophy för P17-lag slutade med en övertygande 5-0-seger mot Internacional Monterrey från Mexiko.

I SM-finalen för P16-lag i vintras lyckades ”Giffarna” besegra IFK Norrköping och kunde därmed titulera sig nationell mästare. Det var en indikator på hur bra laget, främst bestående av spelare födda 2005, är. En annan kom i årets Gothia Puma Trophy-premiär.

Och grunden till segern mot Internacional Monterrey lades i inledningen av båda halvlekarna.

Under matchens första sju minuter – via mål från Jeremiah Björnler och Nuurdin Ali Mohudin – hade man nämligen ryckt åt sig ett försprång, och i början av andra small det till tre gånger inom loppet av fem minuter. Då var det mittbackarna Jibril Ali Mohudin och Sammi Davis som nätade, samt anfallaren Arvidh Andersson.

Internacional Monterrey skapade ytterst lite under den timme som avverkades i den gassande solen på Valhalla IP i Göteborg.
– Det var en helt okej match. Jag tycker att vi ska vinna med fler mål, men 5-0 är inget man skojar bort heller. Vi tar segern och satsar vidare, säger lagkaptenen Jibril Ali Mohudin.

Din lillebror, Nuurdin, nätade också. Vems mål var snyggast?
– Mitt var snyggare med tanke på att bollen kom bakom mig och att jag tvingades lägga mig bakåt för att skicka in den, haha …

Vad vill ni få ut av den här turneringen?
– Vi vill vinna. Vi är inte bara här för att vara här, utan vi ska gå hela vägen. Det här var en okej start, nu tar vi Elfsborg imorgon, säger Ali Mohudin.

I gruppen ingår även franska Montrouge FC 92, som besegrade just Elfsborg med 3-1 i den första matchen.