För några dagar sedan gjorde Allsvenskan Fantasy comeback, med bara veckor kvar till säsongsstarten. Det börjar med andra ord bli dags att bygga sitt lag – och här tipsar vi på Unicoach om några unga talanger som du borde inkludera i ditt gäng!

AIK – Yasin Ayari (5 Mkr)
18-årige Ayari debuterade i Allsvenskan redan 2020, och gjorde även tolv matcher ifjol. Under försäsongen har den bollskicklige mittfältaren fortsatt få sina chanser, inklusive två starter i Svenska Cupen. Det talar för att han kan bli ett utropstecken i den svarta dräkten under 2022.

BK Häcken – Oscar Uddenäs (6,5 Mkr) 
En hög prislapp för en allsvensk debutant, som dessutom är ny i Häcken, men så har också Oscar Uddenäs vissa förväntningar på sig. Mittfältaren, född 2002, gjorde en sensationellt stark fjolårssäsong i IFK Värnamo och har många poäng i sig. Det kan, faktiskt, gå hur bra som helst.

Degerfors IF – Oscar Wallin (4 Mkr)
Wallin är ny från Hudiksvalls FF och en spelare som Degerfors tror starkt på. Med ett treårskontrakt i ryggen kommer mittbacken säkerligen få en del minuter under årets säsong, och att 20-åringen har spännande egenskaper råder det inga tvivel om. 

Djurgården – Melker Jonsson (4 Mkr)
Jonsson har kvalitéerna för att klara sig väl i Allsvenskan, men har fått stå lite åt sidan på grund av tuff konkurrens i Djurgårdens backlinje. I år då? Ja, det är fortfarande tufft, men nog känns det som att han kommer få fler matcher än de, tja, noll han fick ifjol. Eller hur?

GIF Sundsvall – Ludvig Nåvik (4 Mkr)
Flera europeiska storklubbar sägs bevaka Nåvik, som spelade 20 matcher i fjolårets upplaga av Superettan. Han är bara 18 år, men väldigt mogen som spelare och därtill oerhört begåvad. Mittfältaren kommer få många chanser i år, och lär säkert ta dem.

Hammarby – Williot Swedberg (5,5 Mkr)
Swedberg har en prickfri fotbollsstamtavla och kommer från en säsong där det blev hela 19 matcher i Allsvenskan. Två mål och lika många assister från 18-åringen visar också att han har mycket att tillföra i Hammarby. Den enda vägen här är uppåt?

Helsingborgs IF – Adam Kaied (5 Mkr)
Kaied är en spelare som alltid tycks hitta lösningar på de utmaningar som uppstår ute på planen. Han är snabb såväl i tanken som i fötterna och älskar att gå framåt. Det gav många poäng ifjol, och borde kunna ge en hel del även i år. Att Adam Kaied får gott om speltid känns nästan garanterat.

IF Elfsborg – Jacob Ondrejka (7 Mkr)
Ifjol spelade han näst flest matcher av alla i Elfsborg, även om den stora majoriteten var inhopp. Nu är Ondrejka dock redo att slå sig in i startelvan, efter en rad imponerande insatser under försäsongen. 19-åringen har liknats vid Jesper Karlsson, och visst är det en jämförelse som känns rimlig. Båda har farten, finessen och tekniken som krävs för att göra många poäng. Se upp för Ondrejka i år!

IFK Göteborg – Oscar Vilhelmsson (6 Mkr)
Vilhelmsson är inte längre ett wildcard, utan en A-lagsspelare som förväntas leverera när han är på planen. Ifjol blev det tre poäng (2+1) på 14 matcher för den offensive spelaren, och visst borde väl det snittet kunna förbättras i år? Oscar Vilhelmsson känns väldigt spännande inför 2022!

IFK Norrköping – Lucas Lima (5 Mkr)
En spelare som är väldigt underhållande att titta på. Lima har två bra fötter, ett härligt driv och har också börjat bygga på sig erfarenhet från elitfotbollen. Han borde kunna få gott om speltid i Norrköping under den här säsongen.


IFK Värnamo – Robin Tihi (4,5 Mkr)
AIK-lånet spelade två av tre matcher i Svenska Cupen och verkar ha fått en bra start i Värnamo. 19-åringen (blir 20 i dagarna) har en hel Superettan-säsong som ordinarie i ryggen, och visade förutom ett fint försvarsspel också att han kan göra mål – två stycken, för att vara exakt. Det här kan vara en drömmatchning!

IK Sirius – Johan Karlsson (4,5 Mkr)
Karlsson är född 2001 men redan en etablerad allsvensk spelare som vet vad som gäller och krävs. 22 matcher ifjol talar sitt tydliga språk, och nu är ambitionen att starta fler gånger än det blir inhopp. Känns som en klart rimlig målsättning.

Kalmar FF – Noah Shamoun (4,5 Mkr)
I Svenska Cupen har Shamoun hittills gjort två starter och stått för mer än godkända insatser. Den allsvenska debutsäsongen är gjord och i Kalmar tror man mycket på den bollskicklige och offensive mittfältaren, som lär få gott om speltid under 2022.

Malmö FF – Sebastian Nanasi (6 Mkr)
Nanasi är “bara” 19 år men har redan hunnit visa vad han kan i en allsvensk kontext. Trots stenhård konkurrens gjorde han 13 matcher ifjol för MFF, och sett till försäsongen kan det bli ännu fler i år. Mittfältaren är kul att kolla på, frejdig och har många poäng i sig – upp till bevis!

Mjällby AIF – Noah Persson (4,5 Mkr)
Mittfältare i grunden, men det är som wingback vi fått se mest av Noah Persson i Allsvenskan. Han gjorde ett starkt 2021 – som bland annat gav priset Årets Unicoachmittfältare – och har sett ännu starkare ut under inledningen av den här säsongen. Håll koll på Persson, helt enkelt!

Varbergs BoIS – Oliver Alfonsi (4,5 Mkr)
Alfonsi, som är son till tränaren Joakim Persson, har vuxit in rejält i seniortröjan nu och sett spännande ut under försäsongen. Han gjorde många inhopp redan ifjol och kommer förmodligen att ha den rollen även i år, om han inte redan nu slår sig in i startelvan. Omöjligt är det inte!