Det ordinarie seriespelet för P17 Allsvenskan och P19 Allsvenskan avgjordes i helgen. Kvar återstår nu bara de båda SM-finalerna mellan vinnarna av norra serien och vinnarna av södra serien. Matcherna spelas i helgen.

I P17-finalen möts Helsingborgs IF och AIK i Skåne. Detta efter en dramatisk avslutning av P17 Allsvenskan där AIK besegrade Djurgården i en match som skulle vara direkt avgörande om finalplatsen. AIK vinner därmed den norra Allsvenskan med en enda poäng före Djurgårdens IF och IF Brommapojkarna.

I den södra serien hade BK Häcken chans på finalplatsen efter seger borta mot Karlskrona, men eftersom Helsingborgs IF samtidigt besegrade Malmö FF på bortaplan så blev det skåningarna som drog det längsta strået.

Finalen spelas i Helsingborg på söndag. Vinnaren blir svensk mästare och får även representera Sverige i nästa års UEFA Youth League för P19-lag.

I P19 Allsvenskan var det sedan tidigare klart att IFK Göteborg och Hammarby IF skulle mötas och därför spelade den sista omgångens resultat inte någon roll. Blåvitt vinner den södra serien med två poäng före Malmö FF och fyra poäng för Halmstads BK. Bajen vinner den norra serien med hela nio poängs marginal till tvåan IK Sirius.

Finalerna i P17 och P19 i helgen:
P19 Allsvenskan, lördag
IFK Göteborg – Hammarby

P17 Allsvenskan, söndag
Helsingborgs IF – AIK