Det blev en bra fotbollshelg för GIF Sundsvall. Först säkrade herrlaget en plats i Allsvenskan, sedan tog klubben också hem guldet i den nationella P16-serien efter en stabil finalseger mot IFK Norrköping.
– Det är en helt otrolig känsla, det känns overkligt, säger Elvis Hansson, en av lagets målskyttar, till Unicoach.se

Båda lagen hade gasat sig igenom den här säsongen och gjort mål i massor, men på NP3 Arena blev det en relativt försiktig start. Chanserna var lätträknade i den första halvleken, även om det fanns några väl värda att nämna: inte minst Nuurdin Ali Mohudins stolpskott på frispark i den 21:a minuten.

Utdelningen kom istället en stund senare. Henrik Bäckström, som var vass matchen igenom på sin vänsterkant, hittade fram med en diagonal passning till Elvis Hansson, som fick öppet nät. 1-0 till GIF Sundsvall var ett faktum!

IFK Norrköping hade så långt svårt att komma till lägen, och på pluskontot fanns i första hand ett skott från Noel Sernelius som smet tätt utanför.

Efter pausvilan fick ”Giffarna” tidigt ett mål bortdömt för offside, och 2-0 hängde även i luften när inhopparen Ibrahim Sankoh-Yillah placerade bollen strax utanför i mitten av halvleken. Även en annan inhoppare, Karl Lax, kom nära.

I den 74:e minuten fick dock Sankoh-Yillah sin revansch när han befann sig på rätt plats vid rätt tidpunkt i straffområdet och lyckades stöta in bollen i det öppna nätet. Under firandet sprang såväl spelare som ledare in på planen för att fira den euforiske målskytten.

IFK Norrköpings replik? Tja, det blev absolut ett större tryck mot Sundsvalls mål framåt slutet. Linus Blomqvists vänsterinlägg styrdes exempelvis i virket, och på slutet träffade Sebastian Hakim samma stolpe.

Men GIF-målvakten Marcus Stenman kunde glädja sig åt en hållen noll, och kunde tacka sig själv för det efter att ha stått för en riktigt vacker räddning på slutet, när Norrköpingskaptenen Ture Sandberg sköt från distans.

2-0 alltså till GIF Sundsvall – och ett P16-guld som firades rejält efteråt!
– Det är en helt otrolig känsla, det känns overkligt, säger målskytten Elvis Hansson (till höger på nedre bilden) som också har framgångsreceptet klart:
– Det är sammanhållningen som gör det. Det märks att den här truppen är stark både på och utanför planen!

Han får medhåll av Ibrahim Sankoh-Yillah (till vänster):
– Ja, vi är ett lag som alltid kämpar hela vägen. Vi ger aldrig upp!

Målskyttarna Ibrahim Sankoh-Yillah och Elvis Hansson. (Foto: Alexander Kronlund)

Matchfakta:
GIF Sundsvall – IFK Norrköping 2-0 (1-0)
Final, P16 Nationella
NP3 Arena, Sundsvall

Mål:
1-0 Elvis Hansson (34)
2-0 Ibrahim Sankoh-Yillah (74)

Startelvor:

GIF Sundsvall:
Marcus Stenman;
Elis Liukkonen, Sammi Davis, Jibril Ali Mohudin, Max Entors;
Elvis Hansson, Jeremiah Björnler, Filip Svedin (k), Henrik Bäckström;
Nuurdin Ali Mohudin, Arvid Andersson.

IFK Norrköping:
Emil Holmberg;
Albin Tengbrand, Jesper Lindvall, Lukas Mattsson;
Simon Östling, Ture Sandberg, Noel Sernelius, Linus Blomqvist;
Darin Rozbayani, Daniele Rutsoka Bububwa, Sebastian Hakim.