Jörgen Lennartsson, som fört Helsingborgs IF till en framskjuten placering i Superettan, utsågs till Månadens tränare i augusti. 56-åringen har tillhört elitfotbollsfamiljen under lång tid, men har också ett förflutet i föreningens akademi.

Nästan hälften av tränarna i de två högsta divisionerna på herrsidan har vid något tillfälle haft ansvar för en Unicoach-akademi, och hyllade ledare som Henrik Rydström och Jimmy Thelin har i intervjuer berättat om just betydelsen av de erfarenheterna. 

För Jörgen Lennartsson inleddes karriären som ungdomstränare i Växjö Norra och Vederslöv/Dänningelanda innan han 1990 kom till Östers IF, där smålänningen blev ansvarig för U20-laget. Efter tre år gick Lennartsson vidare och fick samma roll i Helsingborgs IF.

Först 2000 lämnade han den miljön för HIF:s seniorlag, och lagom till säsongen 2021 återvände Jörgen Lennartsson med ambitionen att åter föra klubben till Allsvenskan.

Hittills har det gått enligt plan: Helsingborg är tvåa i tabellen, bakom IFK Värnamo, och har just nu en direktplats upp. Formen är också stark, vilket accentueras av det faktum att Lennartsson utsågs till Månadens tränare i Superettan i augusti, med följande motivering:

”Helsingborg har börjat plocka poäng i en rasande fart med fyra segrar och ett kryss i augusti. Jörgen Lennartssons lag har haft sex olika målskyttar under månaden och samtidigt bara släppt in ett mål, i en av de två derbysegrarna mot Landskrona BoIS.”

Månadens spelare i Superettan blev Linus Hallenius i GIF Sundsvall. I Allsvenskan gick båda priserna till AIK: Bartosz Grzelak (tränare) och Alexander Milosevic (spelare).