Den femte upplagan av de Skandinaviska mästerskapen för P18-lag ställs på grund av Covid-19 in.
– Den senaste tidens samhällsutveckling och svårigheterna att resa mellan länder gör att vi måste ta det här beslutet, säger Svante Samuelsson, Sportchef på Svensk Elitfotboll.

Turneringen skulle ha spelats i Prioritet Serneke Arena i Göteborg under en helg i november och en helg i december, med deltagande klubbar från Sverige, Norge och Danmark, men ställs nu på grund av Covid-19 in.

– Det är som alltid att den allmänna hälsan måste komma först. Vi har våra protokoll som fungerat bra hela året, och vi är övertygade om att vi hade kunnat genomföra den här turneringen på ett tryggt och säkert sätt, men svårigheterna för danskarna och norrmännen att resa till och från Sverige gör att vi inte kommer att spela turneringen i vinter, menar Svante Samuelsson.

De tre arrangerande ländernas ligaorganisation tittar nu på eventuella andra datum 2021 att genomföra turneringen.

Fakta Skandinaviska Mästerskapen:
Skandinaviska mästerskapen skulle 2020 spelas för femte året i rad. Tanken är att skapa internationell matchning och att förlänga säsongen för våra bästa U18-lag.

Deltar gör lag från Sverige, Norge och Danmark. Sverige representeras av de bästa lagen i P19 Allsvenskans slutspelsserie. Från Danmark kommer de bästa lagen från P19-serien. Norge gör ett urval bland de norska lag som deltar i UEFA Youth League samt i nationella U18- och U19-serien.

Vinnare tidigare år:
2019: Malmö FF
2018: Sogndal (Norge)
2017: Esbjerg (Danmark)
2016: FC Midtjylland (Danmark)