Målsnittet har stigit varje säsong för 19-årige Amin Sarr, som sedan i våras tränar helt och hållet med Malmö FF:s A-lag. Där har han också slipat bort sin “mesighet” och börjat att ta för sig.
– Vågar man så blir det oftast rätt, och då gör man fler mål, konstaterar anfallaren i en intervju med Unicoach.se

Att träna mycket – både med laget och på egen hand – brukar vara en nyckel till att komma långt i fotboll. För Amin Sarr har den senare aktiviteten förenklats av att tvillingbrorsan Lamin inte bara är en ambitiös spelare, utan därtill målvakt.

Det har, med andra ord, blivit några spontana avslutspass genom åren.
– Vi går ofta ut och spelar tillsammans: tar skott och kör en-mot-en för att träna hans fötter. Vi är som klister, umgås med varandra hela tiden, berättar Sarr.

Med en fotbollsfrälst pappa, som själv spelade amatörfotboll i Gambia på sin tid, är det inte heller svårt att förstå varför 19-åringen fastnat för sporten. Han har också, tillsammans med brorsan, hela tiden klättrat målmedvetet: från moderklubben AIF Barrikaden till Kulladals FF, vidare till Husie IF och senare Trelleborgs FF.

Som 16-åring kom han till Malmö FF och imponerades snabbt av de förutsättningar som klubben kan erbjuda sina spelare.
– Allt är riktigt bra: tränarna, spelarna, käket. Man påminns ofta om att man är i den bästa miljön som man kan vara och allt bara flyter på när man är där. Jag har lärt mig otroligt mycket hittills.

Redan under 2019 gjorde Amin Sarr sina första träningar med Malmö FF:s A-lag. I februari i år fick han sedan göra sina första minuter i match, och någon månad senare satte han sin signatur på ett seniorkontrakt. 
– I början med A-laget så jag var lite mesig med bollen och ville alltid se till så att andra fick bättre lägen än jag. Men nu vet jag att det gäller att våga och se till att man verkligen gör det man ska. 

Du har haft en uppåtgående trend i din målproduktion för varje säsong som gått och hunnit göra sju mål på sju matcher i P19 i år. Vad beror det på?
– Jag har fått en bättre spelförståelse, blivit bättre generellt som spelare och vet hur jag ska positionera mig i mållägen och farliga situationen. Det har gjort mig till en farligare spelare också, svarar 19-åringen.

Sarr visade det under en av vårens internmatcher med A-laget, där han stod för tre mål. Samtidigt har en ett år yngre lagkompis, Tim Prica, fått chansen från start i upptakten av Allsvenskan, och därmed visat att det går.

Årets målsättning för Amin Sarr att även han ska få känna på det.
– Om jag fortsätter att prestera på träningarna så får jag förhoppningsvis in någon match under hösten, kanske något inhopp, men vi får se hur det blir. Det är bara att visa upp sig för tränaren och hoppas att man får chansen.

Text: Martin Ahlin
Foto: Bildbyrån