Stockholmsderby och prestigemöte mellan två enormt starka lag. Och det var IF Brommapojkarna som drog det längsta strået när man besegrade Djurgården med 4-1 i fredagens SEF Trophy-semifinal.
– Matchbilden blev bra för oss, konstaterar tränaren Emil Spångberg.

Flera hundra åskådare trängdes runt Gerdskenvallens konstgräsplan i Alingsås för att ta del av mötet, som kändes öppet på förhand – även om det inte var något snack om att BP imponerat å det grövsta så långt.

Ett insläppt mål på 300 minuter var ju ett minst sagt okej facit.

Den spänning som fanns blev inte heller särskilt långvarig eftersom BP gick fram till en 3-0-ledning redan efter 21 minuters spel.

Abbas Husseini satte en hörna direkt i nät, Max Govorvinovic fyllde på med tvåan och Alexander Odefalk utökade därefter försprånget.
– Under den perioden så var vi fruktansvärt bra, konstaterar Emil Spångberg, som samtidigt fick se Djurgården reducera läckert strax före pausvilan när Taseen Hossain spelade fram Luka Bolbotinovic.

Sedan stängde BP mer eller mindre “butiken”.
– Matchbilden blev bra för oss och jag tycker att vi förtjänade det. Vi var det bättre laget.

Nu återstår bara en match, närmare bestämt finalen. Den spelas mot Malmö FF efter att laget besegrat lokalrivalen Helsingborgs IF via straffsparksläggning i den andra semifinalen.
– Det ska bli spännande. Det handlar om att orka samla kraft, det har ju blivit många minuter i benen sedan i måndags. Om vi fortsätter på den inslagna vägen som varit under veckan så har vi dock goda möjligheter, menar Spångberg.

SEF Trophy-finalen spelas imorgon, lördag, klockan 18.30 på SKF Arena i Göteborg.