Den allsvenska säsongen avslutades på söndagen, och totalt befann sig 36 spelare födda på 2000-talet i hetluften. Så här gick det för dem!

AIK
Både Eric Kahl (född 2001), Erik Ring (2002), Bilal Hussein (2002) och Yasin Asari (2003) startade för AIK i 2-2-mötet med Elfsborg. För Asari var det också den allsvenska debuten. Kahl var dock den ende av dessa fyra. som blev kvar på planen fram till slutsignalen. Även Paulos Abraham (2002) fick speltid efter att ha kommit in direkt efter halvtidsvilan, och han stod faktiskt för framspelningen till matchens sista mål.

BK Häcken
Ali Youssef (2000) startade för Häcken i 0-0-mötet med Kalmar, och byttes sedan ut i mitten av den andra halvleken.

Djurgården
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Djurgården i den 30:e omgången.

Falkenbergs FF
Edi Sylisufaj (2000) spelade hela matchen när Falkenberg förlorade med 2-3 mot Mjällby och samtidigt åkte ur Allsvenskan. Matthew Garbett (2002) kom in först på slutet.

Hammarby
Aimar Sher (2002) startade på mittfältet för Hammarby i 1-2-förlusten mot Örebro, och blev sedan utbytt i den 75:e minuten. Mellan stolparna återfanns också Oliver Dovin (2002), som gjorde sin allsvenska debut.

Helsingborgs IF
Alex Timossi Andersson (2001, bilden längst upp) gjorde matchens första mål och passade även fram till det sista när Helsingborg avslutade säsongen med en 4-3-seger borta mot Norrköping. Han spelade dessutom hela matchen, precis som Jakob Voelkerling Persson (2000) och Ian Pettersson (2002).

IF Elfsborg
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Elfsborg i den 30:e omgången.

IFK Göteborg
Emil Holm (2000), Alhassan Yussuf (2000) och Jesper Tolinsson (2003, bilden ovan) startade samtliga i IFK:s 2-0-seger hemma mot Sirius. Bara Yussuf blev kvar på planen under hela matchen, och i andra halvlek kom även Rasmus Wikström (2001) och Isak Dahlqvist (2001) in. Det var Dahlqvists debut i Allsvenskan.

IFK Norrköping
Isak Bergmann Johannesson (2003) spelade hela matchen och stod även för en målgivande assist när Norrköping förlorade med 3-4 hemma mot Helsingborg.

IK Sirius
Hannes Sveijer (2002), Jamie Roche (2001) och Johan Karlsson (2001) startade alla för Sirius i 0-2-förlusten mot IFK Göteborg. Karlsson byttes sedan ut i slutminuterna och in kom Erik Langwagen (2003).

Kalmar FF
Isak Jansson (2002, bilden ovan) lämnade planen först i slutminuterna när Kalmar spelade 0-0 hemma mot Kalmar. Nils Fröling (2000) byttes in i den andra halvleken.

Malmö FF
Ingen spelare född på 2000-talet fick speltid för Malmö FF i den 30:e omgången.

Mjällby AIF
Adam Petersson (2000) byttes in redan efter 24 minuter i Mjällbys 3-2-seger mot Falkenberg, och han fick även sällskap av Taylor Silverholt (2001) i den andra halvleken. Den sistnämnde noterades för övrigt för assisten till gästernas sena segermål.

Varbergs BoIS
Keanin Ayer (2000), Gideon Mensah (2000), Erion Sadiku (2002) och Tashreeq Matthews (2000) startade för Varberg i 0-1-förlusten borta mot Djurgården. Matthews blev utvisad redan efter 28 minuters spel, medan övriga tre byttes ut i andra halvlek. In kom bland andra Rasmus Cronvall (2002) och André Boman (2001).

Örebro SK
Hussein Ali (2002) startade för Örebro i 2-1-segern mot Hammarby, men byttes ut när en kvart återstod att spela.

Östersunds FK
Både Nikolaos Dosis (2001) och Malcolm Stolt (2000) byttes in direkt efter halvtidsvilan när Östersund förlorade med 0-4 mot Malmö FF i den avslutande omgången.