En ung trupp som tagit stora steg under året. Och när säsongen närmar sig sitt slut så ställs IFK Göteborgs P19-lag inför den kanske svåraste utmaningen hittills: TSG Hoffenheim i UEFA Youth League.
– Det blir tufft, men vi vet vad vi kan, säger tränaren Liam Wohlén.

Wohlén är själv ett bra bevis på den talang och framtidspotential som finns i “Blåvitts” akademi. 25-åringen har, efter utmärkta resultat i de yngre pojklag han tränat, fått ta sig an rollen som huvudansvarig på P19-nivå, en roll som han fram till i somras delade med Johan Karlsson.

Samtidigt har det varit en säsong som bjudit på såväl dalar som toppar. Med bara en omgång kvar att spela av P19 Allsvenskan ligger IFK Göteborg på sjunde plats, väl distanserat från tabellens översta och nedersta skikt.

– Vi har en ung trupp och fick en lite tuffare start i serien innan vi vande oss vid det fysiska spelet. Jag tycker att vi har stabiliserat oss och hållit en relativt jämn nivå under hela året, vilket varit en av våra målsättningar. Vi hade såklart velat ligga högre upp i tabellen men har samtidigt kollat mer på individuella prestationer än resultat. Många spelare har tagit stora kliv, säger Liam Wohlén (längst till vänster på bilden nedan).

Det lovar gott inför det första mötet av två med Hoffenheim, som under senaste säsongen vann cupen och ligan på P19-nivå.

– Jag har sett flera matcher som de spelat och det är ett fysiskt tufft lag med bra presspel och en direkt återerövring som vi får se upp med. De spelar i en lokal liga där de inte alltid möter topplag så det har varit lite svårt att utvärdera dem, men det är såklart ett oerhört skickligt lag. Vi förväntar oss tuffast möjliga motstånd.

Förberedelserna har av den anledningen också varit gedigna. IFK Göteborg har bland annat förlagt träningar till Nya Ullevis gräs och dessutom spelat träningsmatch mot en annan Youth League-deltagare: norska Strömsgodset.

Om det ger resultat får vi se på onsdag kväll.

– Det ska bli otroligt kul att få nya referensramar. Något vi strävar efter hela tiden är att se vad nästa nivå är och jämföra oss med den. Vi får se hur vi står oss här, men självklart hoppas vi bjuda på bra motstånd, säger Wohlén.

Foto: Bildbyrån