Slutspelsgrupperna är klara och nu är det fastställt vilka lag som kommer att göra upp om medaljerna i Ligacupen för P16-, P17- och P19-lag.

Under den gångna helgen genomfördes de sista gruppspelsmatcherna i Ligacupen, och efter viss dramatik på sina håll och kanter så blev det klart vilka lag som kvalificerat sig för fortsatt spel.

I P17- och P19-klasserna gick vinnaren i respektive slutspelsgrupp vidare, samt den sammantaget bästa tvåan på ett poäng- och målskillnadsmässigt plan. 

På P16-nivå är de båda gruppvinnarna däremot klara för final. Det innebär att Mjällby AIF och Djurgården kommer att mötas i en match om guldet. Mjällby har där favör av hemmaplan.

I P17 ställs har IFK Norrköping hemmaplan mot AIK i den ena semifinalen, medan IFK Göteborg tar emot Mjällby i den andra.

I P19-klassen utgör Brommapojkarna och Djurgården det ena semifinalparet, medan Malmö FF och BK Häcken möts i den andra matchen. Det förstnämnda laget i varje möte har hemmaplansfördel.

Semifinalerna ska ha genomförts senast den 30 april.

Samtliga finaler är tänkta att spelas den 9 maj, men vid överenskommelse mellan lagen så kan också andra datum vara aktuella.

Lottning i Ligacupen:
P16, final:
Mjällby AIF – Djurgården (1 maj, 12.00)

P17, semifinaler:
IFK Norrköping – AIK 2-1
IFK Göteborg – Mjällby AIF 5-4 e. förl.

Final:
IFK Göteborg – IFK Norrköping

P19, semifinaler:
IF Brommapojkarna – Djurgården 3-2
Malmö FF – BK Häcken (24 april)

Final:
Malmö FF/BK Häcken – IF Brommapojkarna