I helgen avverkas den sista omgången i Ligacupens slutspel. I flera av de olika åldersklassernas grupper är dramatiken också maximal inför avgörandet!

Ligacupen inleddes redan i november 2023. Därmed har ett inledande gruppspel genomförts, och därefter följde slutspelsgrupper på både A- och B-nivå.

I P19- och P17-klasserna går gruppsegrarna samt den sammanlagt bästa tvåan vidare till semifinal. I P16 är det enbart gruppvinnarna som tar sig vidare och därmed får spela final.

Här är läget i A-slutspelet:

Ligacupen P19
A1

Sämre målkvot än konkurrenterna i toppen, men Brommapojkarna sitter ändå i förarsätet inför den avslutande omgången. Laget möter tabellfyran Stocksund på bortaplan, samtidigt som Djurgården och AIK ställs mot varandra. Det innebär att det i minst fall blir en andraplats för BP, vilket också kan räcka för fortsatt spel i Ligacupen.

A2

Lördagen bjuder på ett högkaratigt avgörande i den här slutspelsgruppen med tanke på att Häcken och IFK Göteborg möter varandra på Gothia Parks konstgräs. Häcken har, inte minst tack vare en suverän defensiv, gått rent än så länge, samtidigt som ”Blåvitt” åkte på en lite överraskande förlust (1-2) borta mot Skövde AIK. Men dramatiken lever, som sagt, in i det sista!

A3

Malmö FF avslutar borta mot tabelltvåan Öster, men gruppsegern är redan säkrad. Istället blir det intressant att se om Växjögänget kan ta de tre poäng som behövs för att chansen att bli bästa tvåa ska kunna leva.

Ligacupen P17
A1

Eftersom det är målskillnad som avgör i de fall där två lag hamnar på samma poängantal så är det mer eller mindre klart att AIK tar sig vidare från grupp A1. Klubben möter visserligen rivalen Hammarby borta i sista omgången, men måste förlora med tolv bollar för att bli passerat. Samtidigt är Hammarby trots det klart för avancemang vid seger – som bästa tvåa!

A2

IFK Göteborg har satt sig i en bra sits inför den sista omgången. Bortamatch väntar mot den svårspelade nästjumbon Utsikten, och vid seger är avancemanget klart. Även kryss kan räcka – och till och med förlust – beroende på resultatet i mötet mellan Örebro SK och IFK Norrköping.

A3

Mjällby har imponerat stort i grupp A3 och redan säkrat förstaplatsen, trots att mötet med jumbon Kalmar återstår. Helsingborg behöver å sin sida vinna borta mot Öster för att kunna ha en chans till avancemang som bästa tvåa, och samma gäller Landskrona, som åker till Malmö för spel.

Ligacupen P16
A1

Djurgården har satt sig i en bra position inför avgörandet, men avancemanget är långt ifrån klart. I sista omgången väntar hemmamatch mot Hammarby, som passerar vid seger med minst fyra mål. Även Brommapojkarna, som möter avsågade jumbon Brage hemma, har en reell chans att nå förstaplatsen. Spännande!

A2

Trots en 1-5-förlust mot Mjällby AIF har IFK Göteborg en finalplats i egna händer inför den avgörande slutspelsomgången. Tio måls försprång till just Mjällby innebär att seger borta mot Kalmar FF lär räcka. Ett Kalmar som å andra sidan också kan vinna gruppen. Samtidigt tar sig Mjällby till Halmstad för att göra det man kan för att gå vidare. Det här kan verkligen gå precis hur som helst!