Inför säsongen kommer U21 Allsvenskan byta namn och kläs i en ny sportslig kostym. Serien kommer i fortsättningen gå under namnet Ligacupen Elit. Nedan kan du ta del av serieindelningen och tävlingsupplägget för säsongen 2024.

Ligacupen Elit avgörs under 2024 i tre seriegrupper, Norra (5 lag), Västra (8 lag) och Södra (8 lag). I Norra möter alla lag varandra två gånger vilket innebär åtta matcher vardera. Även i Västra och Södra spelar lagen åtta matcher vardera men upplägget skiljer sig åt jämfört med Norra i och med att grupperna består av fler lag.

I Västra och Södra delas de åtta lagen in i två derbygrupper bestående av fyra lag inom respektive serie. De fyra lagen som tillhör samma derbygrupp möter varandra två gånger, hemma och borta. Utöver matcherna inom derbygruppen så kommer varje lag även spela två matcher mot två utav lagen från den andra derbygruppen i deras serie, en på hemmaplan och en på bortaplan.

Gruppspelsmatcherna spelas mellan mars och oktober och de tre gruppettorna samt den bästa grupptvåan kvalificerar sig för semifinal. Semifinalerna avgörs genom enkelmöten och ska spelas senast den 24 oktober. Finalen spelas i slutet av oktober.

Serieindelning för Ligacupen Elit 2024:
Norra
IFK Norrköping
Djurgården
Degerfors IF
IF Brommapojkarna
Gefle IF

Västra
Derbygrupp 1:
IK Oddevold
Örgryte IS
Skövde AIK
GAIS

Derbygrupp 2:
BK Häcken
IF Elfsborg
Varbergs BoIS
Utsiktens BK

Södra
Derbygrupp 1:
Malmö FF
Landskrona BoIS
Trelleborgs FF
Helsingborgs IF

Derbygrupp 2:
Halmstads BK
Östers IF
Kalmar FF
Mjällby AIF