Framgångarna på akademinivå var många för Mjällby AIF under 2023. Nu kommer ännu en när man belönas med utmärkelsen Årets Unicoachklubb.

Priset tilldelas en förening som gjort ett gediget jobb i certifieringen och därtill visat upp goda resultat på ett sportsligt plan.

I Mjällby AIF:s fall blir det “check” och “check” på de två områdena, givet de framgångar som kom under det gångna fotbollsåret:

• Semifinal SEF Trophy (P15)
• Semifinal i Gothia Puma Trophy (P17)
• Semifinal i P16 Allsvenskan
• Semifinal i P17 Allsvenskan
• Brons i Skandinaviska Mästerskapen (P17)

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

”Mjällby AIF fortsätter att överraska och visa att allt är möjligt. 

Akademin visade framfötterna på flera plan under året med goda resultat i både nationella och internationella tävlingar. 

Ett ytterligare kvitto på kvalitén i spelarutbildningen var att klubben sålde de egenutvecklade spelarna Otto Rosengren och Noah Persson för höga övergångsbelopp. Dessutom hade klubben fler spelare än någonsin uttagna i olika ungdomslandslag. 

Mjällby tog även ett rejält kliv i årets certifiering och ökade med över 455 poäng. Man gick samtidigt från tre till fyra stjärnor.”

Utöver ett diplom så får Mjällbys akademi också ta emot 20 000 kronor för utmärkelsen.

Fakta kring årets Unicoachpriser:
Utmärkelserna delas ut inom ramarna för Unicoachnätverket. Juryn består av Thomas Hasselgren och Svante Samuelsson, akademiutvecklare respektive sportchef på Svensk Elitfotboll, samt Anders Falk, Sverigechef på Unibet. 

Utöver Årets Unicoachklubb har priser även delats ut till Årets målvakt, back, mittfältare, forward och Unicoach.

Tidigare pristagare, Årets Unicoachklubb:
2020: AIK
2021: IFK Norrköping
2022: IF Brommapojkarna