Med en outsinlig energi och vilja att utvecklas har Roberth Jacobsson tagit Skövde AIK:s akademi till nya höjder. För detta långsiktiga och målmedvetna arbete utses han till Årets Unicoach under 2023.

Utmärkelsen har delats ut sedan 2020 och går till en ledare som under det gångna året gjort ett ambitiöst och engagerat arbete med att utbilda klubbens unga spelare och därmed förtjänar att uppmärksammas.

2023 års pristagare heter Roberth Jacobsson och arbetar som akademi- och utvecklingschef i Skövde AIK.

Motiveringen lyder:

“Roberth har varit en viktig bricka i Skövde AIK:s akademi under flera år och byggt upp verksamheten från grunden. Trots begränsade resurser skapas en ständig utveckling i akademin och runt de krav som certifieringen ställer. Dokumentationen i certifieringen håller högsta nationella nivå. 

Förutom sitt arbete i SAIK har Roberth under året medverkat i Svensk Elitfotbolls akademichefsråd samt på eget initiativ dragit igång erfarenhetsgrupper med akademichefer från olika klubbar.

Roberth är en person som trots många års erfarenhet hela tiden söker nya utmaningar, och därigenom vill vidareutveckla såväl sig själv som andra.”

Fakta kring årets Unicoachpriser:
Utmärkelserna delas ut inom ramarna för Unicoachnätverket. Juryn består av Thomas Hasselgren och Svante Samuelsson, akademiutvecklare respektive sportchef på Svensk Elitfotboll, samt Anders Falk, Sverigechef på Unibet. 

Utöver Årets Unicoach har priser även delats ut till Årets målvakt, back, mittfältare, forward och klubb.

Tidigare pristagare, Årets Unicoach:
2020: Johan Bergström, Halmstads BK
2021: Magni Fannberg, AIK
2022: Mikael Dahlberg, Helsingborgs IF